7. AUG 2014

Marhuľovo-zázvorový koláč zo špaldovej múky s kokosovým cukrom

Ďalšia z marhuľových pochúťok na spríjemnenie letných dní. Čerstvý zázvor pôsobí osviežujúco a ako dekoráciu som použila červené ríbezle, ktoré pocit osvieženia zvýraznia.

Potrebujeme:

  • 400 g vykôstkovaných marhúľ nakrájaných na mesiačiky
  • 10 g čerstvého nastrúhaného zázvoru
  • 250 g špaldovej hladkej múky
  • 80 g celozrnnej špaldovej múky
  • 60 g kokosového cukru, alebo trstinového
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • štipka soli
  • 3 vajcia
  • 125 g kyslej smotany
  • 3 lyžice slnečnicového oleja + 1 lyžica na vymastenie formy
  • 100 g červených ríbezlí
  • 1 lyžica špaldovej krupice na vysypanie dna
  • tortovú forma s priemerom 24-26 cm

Príprava:

V miske zmiešame oba druhy múky s kokosovým cukrom a práškom do pečiva. Pridáme štipku soli a nastrúhaný zázvor. V druhej miske rozšľaháme vajcia, kyslú smotanu a olej. Za stáleho miešanie vlejeme zmes do múčnej zmesi a pomaly premiešame, aby sa všetky ingrediencie spojili. Na dno vymastenej a krupicou vysypanej formy poukladáme marhule a cesto opatrne vylejeme a rovnomerne rozotrieme. Pečieme v  teplovzdušnej rúre 30 minút, vyhriatej  na 180 stupňov. Skontrolujeme  špáradlom, či sa cesto nenalepí. Po upečení necháme vychladnúť cca 10 minút a vyklopíme na veľký tanier tak, aby marhule boli navrchu. Dekorujeme ríbezľami, môžeme poliať javorovým sirupom či jačmenným sladom…

Odporúčame prečítať:

Éčka, ktoré škodia. Poznáte ich?

Oslaďte si život zdravšie. Javorový sirup je plný živín

 

Zdroj receptu: http://horecka.wordpress.com/2013/07/28/marhulovo-zazvorovy-kolac-zo-spaldovej-muky-s-kokosovym-cukrom/

Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Marhuľovo-zázvorový koláč zo špaldovej múky s kokosovým cukrom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.