3. AUG 2014

Marhuľovo-paprikové chutney

Zmes som pripravila na priamu konzumáciu, v chladničke vydrží pár dní (ak vydrží a nezjete ju oveľa skôr), ale môžete si urobiť viac a zavariť do pohárikov.

Budete potrebovať:

  • 500 g zrelých marhúľ
  • 250 g oranžovej papriky
  • 100 g červenej cibule
  • 10 g kvalitného oleja
  • 100 g trstinového cukru
  • 15 g čerstvého zázvoru
  • čerstvý tymián
  • 50 g sušených marhúľ Bio
  • chilli papričku
  • 2 polievkové lyžice bieleho octu balsamico
  • soľ

Poznámka: hmotnosť surovín je v očistenom stave

Postup:

Červenú očistenú cibuľu nakrájajte nadrobno a dajte ju na rozohriaty olej, chvíľu restujte dosklovita, pridajte najemno nakrájaný čerstvý zázvor a polovicu cukru, nechajte skaramelizovať, pridajte nakrájanú papriku, osoľte a nechajte 5 minút dusiť. Pridajte nakrájané marhule a čerstvý tymian, nadrobno nakrájanú chilli papričku (krájala som ju v jemných chirurgických rukavičkách, ktoré sa často používajú pri varení, aby ste si ochránili ruky a pokožku) a aj nakrájané sušené marhule. Nepotrebujete pridávať žiadnu vodu. Prikryté duste domäkka.  V zmesi môžu ostať viditeľné kúsky ovocia a zeleniny. Podľa potreby pridajte zostatok cukru a balsamicový ocot

Odporúčame prečítať:

Ako si zostaviť zdravý jedálniček

Chudnete? Jedzte potraviny s nízkym glykemickým indexom!

Zdroj receptu: http://akosiuvaritzdravie.sk/?p=1751
Zdroj foto: www.freedigitalphotos.net, okhoog_buchachon

Autor článku

Ako

Ako Si Uvarit Zdravie.sk

Ako Si Uvariť Zdravie - blog, ktorý vám pomôže cítiť sa lepšie, vyzerať lepšie, mať sa lepšie. Nájdete tu množstvo zaujímavých tém o výžive, pohybe, relaxe a spánku, recepty a informácie o doplnkoch. Tipy pre vaše zdravie a vitalitu.

http://akosiuvaritzdravie.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Marhuľovo-paprikové chutney

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.