9. AUG 2014

Marhuľová ovocná koža so zázvorom a škoricou

Ak neviete, čo s prebytočným ovocím, skúste si z neho pripraviť ovocnú kožu. Zaujímavá sladkosť, čo poviete?

Ingrediencie:

  • 1kg marhúľ
  • 1 banán na zahustenie
  • 1 ČL stévie alebo 2-3 ČL medu
  • korenie podľa chuti (ja som použila zázvor a škoricu)

Postup:

Ovocie rozmixujeme na hladkú kašu, pridáme stéviu a koreniny, alebo bylinky podľa toho, čo máme radi a takto pripravenú kašu rozotrieme na plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie. Najlepšie to ide s kuchynským štetcom, ale ak ho nemáte doma, skúste aj s príborovým nožom. Hlavne nenechávajte nikde dierky alebo prázdne miesta, vypomstí sa vám to pri rolovaní kože: začne sa trhať. Sušte v rúre na 80 stupňov Celzia cca 12-14hodín v závislosti od šťavňatosti ovocia, alebo keď vonku svieti horúce slnko, nechajte to pod sitom vyschnúť. Uchovávame v sklenenej uzatvárateľnej nádobe alebo v celofáne, vydrží tak aj 3-4 mesiace.

Odporúčame prečítať:

Sladiť a nepribrať? Žiadny problém

Slaďte zdravšie! Cukor má veľa zdravých alternatív

 

Zdroj receptu: http://foodbloger.com/2014/07/23/ovocna-koza/#more-1983

 


Autor článku

foodbloggerka

Tatiana Leová

Už odmalička som sa rada motala v kuchyni. Rada varím tradičné veci netradične, niekedy cielene vyhľadávam netradičné ingrediencie a snažím sa ich zakomponovať do jedla. Pri varení kladiem dôraz na kvalitné sezónne a lokálne suroviny, ktoré neprecestovali polku zemegule a veľa vecí si vyrábam sama doma.

http://foodbloger.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Marhuľová ovocná koža so zázvorom a škoricou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.