27. DEC 2013

Mandľové biscuits

Skúste tieto koláčiky upiecť napríklad k blížiacemu sa Silvestru. Sú zdravé a veľmi chutné!

Suroviny:

  • 4 bielky
  • 100g práškového cukru
  • 90g hrubej múky
  • 100g nelúpaných mandlí
  • Amaretto likér
  • maslo a hrubá múka na vysypanie formy

Postup:

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, do ktorého po lyžiciach vmiešame preosiaty cukor. Mala by nám vzniknúť hustá, lesklá hmota. Prisypeme do nej múku, premiešame a nakoniec pridáme celé mandle. Mandle môžete deň pečením naložiť v amarette,majú potom nezameniteľnú arómu. Cesto rozotrieme do vymazanej a vysypanej formy (srnčí chrbát). Pečieme v predohriatej rúre na 160 stupňoch Celzia asi 25 minút dozlatista.

Po vytiahnutí z rúry necháme biskvit na chvíľu vychladnúť a potom ho opatrne vyklopíme na mriežku. Necháme ho cca 12 hodín vychladnúť a spevniť. Potom biskvit nakrájame ostrým nožom na tenké plátky a dáme piecť na plech vystlaný papierom na pečenie (na 140-tke asi 35 minút). Počas pečenia ich viackrát otočíme, aby boli rovnomerne prepečené a chrumkavé.


Autor článku

foodbloggerka

Tatiana Leová

Už odmalička som sa rada motala v kuchyni. Rada varím tradičné veci netradične, niekedy cielene vyhľadávam netradičné ingrediencie a snažím sa ich zakomponovať do jedla. Pri varení kladiem dôraz na kvalitné sezónne a lokálne suroviny, ktoré neprecestovali polku zemegule a veľa vecí si vyrábam sama doma.

http://foodbloger.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Mandľové biscuits

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.