21. NOV 2014

Makové slivkové knedle bez lepku, vajec a laktózy

Obdobie jesene bolo vždy sezónou slivkových knedlí a slivkových koláčov. 

Odporúčame prečítať: Cviklový krém s bryndzovými šúľancami

Suroviny: 

  • 300 g uvareného pšena
  • 50 g kukuričnej múky
  • 15 g kukuričného škrobu 
  • štipka soli

Postup:

Uvarené a vychladnuté pšeno zmiešajte s kukuričnou múkou a škrobom. Je dôležité do prosa zapracovať obe suroviny. Ak je to veľmi suché, pridajte malé množstvo vody (nie viac). Cesto nechajte chvíľu postáť. Vytvarujte z neho šúľance, alebo vytvorte slivkové knedle. Vodu v hrnci priveďte k varu, osoľte ju, šúľance a knedle do nej vložte. Znížte prívod tepla a varte niekoľko minút,kým knedle nevyplávajú na povrch. Vyberte ich, posypte makom, orechmi, opraženou strúhankou, alebo tvarohom. Polejte maslom, ghee, alebo kokosovým olejom (pri alergii na mliečnu bielkovinu, alebo intolerancii na laktózu).

Odporúčame prečítať: Domáce zemiakovo-makové šúľance

Zdroj receptu: http://akosiuvaritzdravie.sk/?p=1967

Autor článku

Ako

Ako Si Uvarit Zdravie.sk

Ako Si Uvariť Zdravie - blog, ktorý vám pomôže cítiť sa lepšie, vyzerať lepšie, mať sa lepšie. Nájdete tu množstvo zaujímavých tém o výžive, pohybe, relaxe a spánku, recepty a informácie o doplnkoch. Tipy pre vaše zdravie a vitalitu.

http://akosiuvaritzdravie.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Makové slivkové knedle bez lepku, vajec a laktózy

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 851
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.