3. JUL 2014

Lenivá sobota

Broňa Horváthová

Však to poznáte. Upršaná sobota, keď sa vám nechce nič, len sa zababušiť do mäkkej deky s knižkou a šálkou silného earl grey čaju. A ešte s niečím sladučkým a šťavnatučkým, po čom nebudete mať chuť vyliezť zo svojho peliešku. Po preskúmaní kuchyne som dospela k názoru, že na lenivú sobotu sa hodí lenivý dezert, lebo aj tak som nič iné vhodné nenašla.

Takže pre 4 osoby si pripravte:
 

  • 4 broskyne - odkôstkované
  • 4 marhule - odkôstkované
  • 200 g čerstvého alebo mrazeného drobného ovocia (maliny, čučoriedky, černice...)
  • 2 panáky Grand Marnier (jeden kopnite do seba)
  • hrsť čerstvej mäty
  • 2 lyžice medu
  • pol šálky trstinového cukru
  • troška citrónovej šťavy
  • škorica

Postup:

Ovocie umyte, odkôstkujte, nakrájajte, uložte na plech.Prisypte aj drobné ovocie, ja som použila mrazené, lebo práve také som mala. Jemnučko premiešajte, pospyte škoricou, zalejte medom a likérom. Ulejte si tiež. A ešte raz. Primiešajte cukor (podľa chuti - ak je ovocie kyslejšie, tak si doprajte viac). Polejte troškou citrónovej šťavy, zatraste plechom, zakryte alobalom a dajte na 20 minút zapiecť do rúry vyhriatej na 190 stupňov. Pár minút pred dokončením vmiešajte do voňavej zmesi nadrobno nakrájanú mätu. Ja som mala mlsné chúťky, a tak som dozdobila ovocie aj čerstvou šľahačkou, ale s vanilkovou zmrzlinou nemá tiež chybu.

Zdroj: http://www.delisssima.com/2012_06_01_archive.html


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Lenivá sobota

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.