2. NOV 2014

Legendárna Minestrone

Na jeseň či v zime nás príjemne zahreje, na jar a v lete zas príjemne osvieži. Čarovná to polievočka. Tajuplná a u nás už legendárna.

Odporúčame prečítať: Gaspacho

Recept na cca 6 porcií

Potrebujeme:

  • 3 strúčiky cesnaku
  • 3 veľké cibule
  • 6 stopiek stopkového zeleru
  • 3 veľké mrkvy
  • 100 g zelených fazuliek
  • 3 stredne veľké zemiaky
  • 1 menšiu cukinu
  • 120 g sekaných paradajok (môžu byť aj z konzervy)
  • 2 polievkové lyžice paradajkového pretlaku
  • 800 ml zeleninového bujónu
  • kúsok masla – cca 2 pol. lyžice
  • olivový olej
  • za hrsť čersvej bazalky (alebo cca 1. pol. lyžica sušenej)
  • soľ a korenie na dochutenie

Postup: 

Najprv odporúčame očistiť a nakrájať zeleninu, nech sa nám príjemnejšie varí.  Zeleninu do minestrone krájame na väčšie kúsky, aby nám ostala chutne chrumkavá. Taktiež si vopred pripravíme zeleninový bujón a môžeme sa pustiť do umenia talianskej kuchyne.

Maslo a olivový olej rozpálime vo väčšom hrnci a pridáme nadrobno nasekaný cesnak a cibuľu. Opekáme cca 2 minúty a pridáme na centimetrové kúsky nakrájaný stopkový zeler, mrkvu a zemiaky. Všetko spolu dobre premiešame a restujeme cca 4 ďalšie minútky. Pridáme zelené fazuľky a na väčšie kúsky nakrájanú cukinu a restujeme ďalšie dve minútky. Ak sa nám zelenina pripeká, môžeme ju hocikedy podliať troškou pripraveného bujónu.

Po orestovaní zeleniny pridáme do hrnca 120 g paradajok, nakrájaných na malé kocky (alebo konzervu už takto nakrájaných a lúpaných paradajok), 2 polievkové lyžice paradajkového pretlaku, 800 ml zeleninového bujónu a bazalku. Polievku necháme zovrieť a pri nižšej teplote dovaríme už iba cca 10 minút. Môžeme si urobiť test kontroly podľa mäkkého zemiaku. Hotovú Minestrone podľa potreby dochutíme soľou a čerstvo pomletým čiernym korením.

Servírujeme s čerstvou bazalkou alebo aj strúhaným syrom typu džiugas.

Tip: zeleninu do Minesterone krájame na väčšie kúsky aby nám ostala chutne chrumkavá.

Odporúčame prečítať: Jesenná fazuľová polievka

Zdroj receptu: http://www.biteme.sk/legendarna-minestrone/

Autor článku

biteme

Barbora Drahovská

Bite me je vegetariánsky blog nielen pre vegetariánov, ktorý založili v roku 2012 dve kamarátky Barbora a Mimi.

http://www.biteme.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Legendárna Minestrone

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.