29. JAN 2015

Lahodné gaštanové sušienky s tymiánom

Na prípravu sušienok budete potrebovať gaštanovú múku, mandľové mlieko, sirup z agáve a ďalšie suroviny.

Čas prípravy: menej ako 1 hodina 20 minút
Doba varenia: menej ako 1 hodina

Suroviny na 15 porcií: 

  • 250 g gaštanovej múky
  • 200 ml mandľovej smotany
  • 100 ml mandľového mlieka
  • 5 PL agávového sirupu
  • 250 g datlí
  • 2 banány
  • 2 ČL sušeného tymiánu

Postup: 

Mandľové mlieko zmiešame s mandľovou smotanou. Pridáme agávový sirup a dôkladne vymiešame. Pomaly primiešavame gaštanovú múku. Banány rozmixujeme na pyré a primiešame do cesta. Datle namočíme do teplej vody na 30 minút. Potom vodu vylejeme a ďatle vykôstkujeme. Pokrájame ich na kocky a dáme do cesta. Nakoniec pridáme tymián. Rúru predhrejeme na 160 °C. Na plechu, ktorý sme vystlali papierom na pečenie, vyformujeme pomocou okrúhlych formičiek sušienky. Do koliesok nalejeme cesto pomocou lyžice. Sušienky pečieme približne 40 minút, po 40-tich minútach zvýšime teplotu na 180 °C a pečieme ešte 15 minút dozlatista.

Odporúčame prečítať: Gaštanová torta s limetkou a bylinkami


Autor článku

Superfitmonkey

Alesya Volpi Radkovska

Alesya Volpi sa narodila na Ukrajine a už v štyroch rokoch začala navštevovať svoje prvé hodiny tanca. Nikdy neostala len pri jednom tanečnom štýle, ale snažila sa zdokonaľovať v rôznych tanečných štýloch: moderný tanec, hip-hop, dancehall, reggae ton, balet a nakoniec twerk. S cieľom vytvoriť dokonale vyvážený životný štýl pre každú ženu, Alesya cestovala po celom svete aby študovala rôzne formy životných štýlov a zistila, čo funguje najlepšie pre ženy rôznych národností. V súčastnosti je Alesya profesionálnou choreografkou, fitness inštruktorkou a odborníčkou na výživu. Žije na Slovensku so svojím manželom a dvojročným synom. V roku 2015 Alesya vytvorila nový sexy a stimulujúci tanečný fitness životný štýl - GLAMNESS.

https://glamness.com

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Lahodné gaštanové sušienky s tymiánom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.