7. OKT 2013

Kuracie nudličky marinované v domácej paradajkovej salse s tofu a ryžou basmati

Žiadne nudné kuracie prsia. Tieto majú grády, sú šťavnaté, slané, sladké, štipľavé, skrátka jedna báseň. Ak potrebujete rýchlo niečo ukuchtiť, tak toto je výborný tip na rýchle a úžasné jedlo.

Na prípravu 4 porcií potrebujeme:

  • 2 kuracie prsíčka
  • 1 výživkovú fľašu domácej paradajkovej salsy
  • 2 čerstvé paradajky
  • 3ks sušené paradajky aj s olejom, v ktorom sú naložené,
  • 5 lístkov čerstvej bazalky
  • 1/2 výživkovej fľaše domáceho pesta
  • 1 malú konzervu sterilizovanej kukurice
  • 1 biele tofu
  • soľ, korenie, chílli korenie
  • 1PL agáve sirup 
  • 1 hrnček ryže basmati (ak to bude večera - bez ryže)

Postup prípravy:

Kuracie prsíčka umyjeme a osušíme a nakrájame na tenké nudličky / pásiky /. V mise si zmiešame paradajkovú salsu, pesto, koreniny, soľ a agáve. Rozmixujeme čerstvé a sušené paradajky spolu s čerstvou bazalkou a zmiešame so salsou a pestom. Urobíme z toho marinádu. Kuracie prsia naprudko krátko opražíme, osolíme, vyberieme a pridáme do marinády.

Prisypeme do marinády aj kukuricu. Necháme 1/2 hodinku marinovať - ak sa ponáhľame, nemusíme. Dáme do zapekacej misky a 25 minút pečieme, kým nám na povrchu mäsíčko nezhnedne. Nakrájame tofu na nudličky a zamiešame ho ku mäsku. Tofu na seba krásne natiahne všetky chute a celé to bude MŇAM. Pripravíme ryžu basmati podľa návodu a papkáme :-)


Autor článku

zdravienatanieri

Natália Spišiaková

Milujem jedlo! Jedlo je moja závislosť a preto si musím vyberať. Až vekom som došla k uvedomeniu, že telo nie je „kuka nádoba“, ale dar, o ktorý sa treba starať, rozmaznávať ho a lahodiť mu. Všetka starostlivosť sa nám v dobrom vráti. Keďže mám hlavu plnú super zdravých receptov, cítila som potrebu podeliť sa s ostatnými.

http://www.zdravienatanieri.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Kuracie nudličky marinované v domácej paradajkovej salse s tofu a ryžou basmati

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.