11. AUG 2014

Krémová tekvicová polievka z bielej tekvice bez mlieka

Ak chcete trošku experimentovať, pridajte do polievky roztlačený cesnak, vznikne krásna krémová cesnačka! Podávajte s parmezánovými alebo cesnakovými krutónmi a s lístkami šalvie, je to zážitok pre oči aj chuťové poháriky.

 

Ingrediencie:

  • väčšia biela tekvica
  • 3 PL olivového oleja
  • 1 l vývaru
  • sójová alebo ovsenná smotana
  • soľ
  • čierne korenie
  • cesnak (ak chcete cesnačku)
  • celozrnná bageta na krutóny

 
Postup:

Bielu tekvicu umyte a ošúpte. Postrúhajte a v hrnci trochu rozohrejte olej. Tekvicu na ňom trochu poduste a zalejte vývarom. 
Ja si robím vývar vždy do mrazničky – to čo ostane z nedelnej polievky (ešte v nedeľu), precedím a prelejem do plastovej misky, v ktorej mám pripravené vrecko, presuniem do mrazničky, na druhý deň z krabičky vytiahnem zamrazenú kocku v sáčku a krabičku môžem znova použiť.  Postupne sa mi takýchto kociek v mrazáku zbiera a ja len vyťahujem, keď potrebujem na rizoto alebo ako základ do polievok. Je to praktické.
Varíme do zmäknutia tekvice, asi 20-30 minút, nakoniec rozmixujeme ponorným mixérom a prilejeme sójovú smotanu. Ak chcete cesnačku, pridajte aj cesnak. Osolíme, okoreníme a podávame s krutónmi, ktoré sme si spravili z bagety a upiekli v rúre na 170 stupňov Celzia asi 10 minút. Môžeme ich potrieť cesnakom alebo poprášiť parmezánom. Dobrú chuť!

Odporúčame prečítať:

Ako pomáha nášmu zdraviu cibuľa?

Cesnak je v zime na nezaplatenie. Prečo ho jesť?



Zdroj receptu: http://www.fitrecepty.com/news/kremova-tekvicova-polievka-z-bielej-tekvice-bez-mlieka/

Autor článku

bencova

Zuzana Benčová

Aktívne sa venujem zdravému životnému štýlu, najmä zdravému vareniu. Som zakladateľkou stránky www.fitrecepty.com, kde zverejňujem svoje bezmäsité recepty spolu s FOTO postupom, a tiež všetko dôležité o zdraví a výžive. A sem tam aj pár príbehov naviac, aby sme pri snahe zdravo variť nezabudli žiť, radovať sa a milovať :)

http://www.fitrecepty.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Krémová tekvicová polievka z bielej tekvice bez mlieka

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.