Krémová špargľová polievka
16. MÁJ 2017

Krémová špargľová polievka- sezónna lahôdka na máj

Alžbeta Jánošíková

Sezónna špargle je teraz v najväčšom rozpuku, a preto ti prinášam jednoduchý recept na výživnú polievku pre celú rodinu. Príprava je veľmi jednoduchá, ani sa nenazdáš a za pol hodinky máš tento hladký špargľový krém na stole! Poď si so mnou pripraviť zdravie na tanieri.

 

Počet porcií: 4 – 6 porcií (pre celú rodinku)

Čas prípravy: 30 minút 

Čo budeme potrebovať? 

  • 500 g bielej špargle 
  • 2 zemiaky
  • 1 bielu cibuľu 
  • ½ lahôdkovej cibule 
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • 1 lyžica kvalitného masla 
  • 1 lyžička solamylu 
  • soľ

voliteľné: čerstvá petržlenová vňať 

Krémová špargľová polievka

Zdroj fotografie: Alžbeta Jánošíková

Ako budeme postupovať

Špargľu ošúpeme a nakrájame na 2 cm kocky. Hlavičky si môžeme odložiť na ozdobu. 

Do teplého vývaru pridáme očistené a nakrájané zemiaky a pripravenú špargľu. Osolíme a varíme na miernom ohni, kým zelenina nezmäkne. 

Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme na masle. Pridáme ju do hrnca k uvarenej špargli a zemiakom.

Medzitým si v pohári zmiešame solamyl s troškou vody a tekutinu vlejeme do polievky. Nezabúdame ju stále miešať. 

Polievku necháme trochu vychladnúť. Dochutíme ju soľou a rozmixujeme ručným mixérom na hladký krém.

Hotovú polievku podávame s nasekanou petržlenovou vňaťou.

TIP: Hlávky šparglí oblanšírujeme v osolenej vriacej vode alebo ich pripravíme na pare. Polievku môžeme servírovať ozdobenú špargľovými hlavičkami. 

 

Prajem ti dobrú chuť! 


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Krémová špargľová polievka- sezónna lahôdka na máj

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 1505
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.