9. DEC 2014

Kešutela alebo „nutella“ z kešu

Nutella je snáď najznámejší sladký čokoládový krém. Lenže ako výživový poradca by som vám ju určite neodporúčala.

Čo všetko budete potrebovať na 300 ml krému:

  • 200 g kešu orechov natur (alebo môžete použiť kešu krém)
  • 100 ml mandľového mlieka
  • jeden vanilkový struk
  • 5-10 g raw kakaového prášku (alebo kvalitného kakaa v bio kvalite)
  • sirup z agáve

Postup: 

Ak máte doma kvalitný výkonný mixér môžete použiť nesolené, nepražené kvalitné kešu orechy a postupne ich zomlieť až na hustý krém. Mixér potrebuje mať pulznú technológiu a pomerne vysoký výkon, aby dokázal vyrobiť z orechov orechové maslo. Mandľové mlieko mierne povarte na nízkom plameni spolu s vanilkovým strukom.
V miske zmiešajte kešu krém spolu s mandľovým mliekom a pridajte raw kakao. Podľa potreby doslaďte sirupom z agáve. Nuž a potom už len naplňte poháriky krémom, ozdobte a môžete ich takto darovať svojim známym, rodine, kamarátom. Alebo si na ňom pochutnávajte vy!

Odporúčame prečítať:Hrsť orechov denne vám zabezpečí dlhovekosť


Autor článku

Ako

Ako Si Uvarit Zdravie.sk

Ako Si Uvariť Zdravie - blog, ktorý vám pomôže cítiť sa lepšie, vyzerať lepšie, mať sa lepšie. Nájdete tu množstvo zaujímavých tém o výžive, pohybe, relaxe a spánku, recepty a informácie o doplnkoch. Tipy pre vaše zdravie a vitalitu.

http://akosiuvaritzdravie.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Kešutela alebo „nutella“ z kešu

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.