24. JAN 2015

Kávové brownies s whisky

Káva a whisky v koláčikoch? Úžasná kombinácia!

Ingrediencie:

  • 100 g masla
  • 80 g kokosového oleja
  • 80 g špaldovej hladkej múky
  • 40 g holandského kakaa
  • hrsť vlašských orechov
  • malá šálka espressa Power Coffee
  • 25 ml whisky
  • 3 vajcia
  • 270 g trstinového cukru

Postup:

Čokoládu nalámeme na kúsky a spolu s maslom necháme rozpustiť vo vodnom kúpeli. Necháme vychladnúť. Menší plech vystelieme papierom na pečenie. Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme vychladnutú čokoládu s maslom a jemne premiešame. Primiešame preosiatu múku a kakao. Na záver pridáme vychladnuté presso, hrsť orechov a whisky. Cesto vylejeme na plech a pečieme v predohriatej rúre na 180 stupňov Celzia cca 25-30 minút.

Odporúčame prečítať: Čokoládové brownies

Zdroj receptu: http://foodbloger.com/2014/12/06/ako-vytazit-z-kavy-maximum/#more-2046

Autor článku

foodbloggerka

Tatiana Leová

Už odmalička som sa rada motala v kuchyni. Rada varím tradičné veci netradične, niekedy cielene vyhľadávam netradičné ingrediencie a snažím sa ich zakomponovať do jedla. Pri varení kladiem dôraz na kvalitné sezónne a lokálne suroviny, ktoré neprecestovali polku zemegule a veľa vecí si vyrábam sama doma.

http://foodbloger.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Kávové brownies s whisky

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.