19. NOV 2014

Karfiolový krém s domácim pestom

Karfiolový krém vám bude chutiť s pestom z medvedieho cesnaku.

Odporúčame prečítať: Karfiolovo-brokolicová detox polievka

Na prípravu 4 porcií potrebujeme:

  • 1 stredne veľkú karfiolovú hlavu
  • 2 hrnčeky domáceho zeleninového vývaru (ak nemáte, stačí aj voda)
  • 3 hrnčeky plnotučného nepasterizovaného mlieka
  • niekoľko listov petržlenovej vňate
  • soľ podľa chuti
  • štipka trojfarebného korenia
  • 2 ČL masla ghee
  • 1 ČL olivového oleja

Pesto: 

  • 5 listov medvedieho cesnaku (ak nie je sezóna, nahraďte ich inými zelenými listami: špenátovými, bazalkovými, rukolovými)
  • malú hrsť petržlenovej vňate
  • 1 dcl olivového oleja
  • 2 PL píniových orieškov
  • 1 PL nesolených, nepražených a lúpaných mandlí
  • 3 PL strúhaného parmezánu
  • štipka soli

Postup prípravy:

Kafriol očistíme a nakrájame na malé hlavičky. V hrnci ohrejeme maslo ghee spolu s olivovým olejom a karfiol na ňom restujeme, kým nezíska zlatistý nádych. Zalejeme zeleninovým vývarom a počkáme, kým zovrie. Do hrnca pridáme mlieko a opäť necháme zovrieť. Ochutíme soľou a korením. Odoberieme asi 2 naberačky karfiolu spolu so šťavou do nádoby a ponorným mixérom zmes rozmixujeme úplne dohladka. Ku zmesi môžeme pridať niekoľko listov petržlenovej vňate a spolu zmixovať. Zmes vylejeme do polievky, čím ju jemne zahustíme a bude krémová. Na záver si urobíme pesto a to tak, že všetky uvedené ingrediencie rozmixujeme. Polievku podávame jemne pokvapkanú pestom.

Odporúčame prečítať: Parený karfiol zapekaný v karí kruste

Zdroj receptu: http://www.zdravienatanieri.sk/zdrave-obedy/polievky/

Autor článku

zdravienatanieri

Natália Spišiaková

Milujem jedlo! Jedlo je moja závislosť a preto si musím vyberať. Až vekom som došla k uvedomeniu, že telo nie je „kuka nádoba“, ale dar, o ktorý sa treba starať, rozmaznávať ho a lahodiť mu. Všetka starostlivosť sa nám v dobrom vráti. Keďže mám hlavu plnú super zdravých receptov, cítila som potrebu podeliť sa s ostatnými.

http://www.zdravienatanieri.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Karfiolový krém s domácim pestom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 851
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.