27. JUN 2015

Jogurtový pohár plný ovocia

Tento jogurtový pohár si môžete pripraviť z akéhokoľvek ovocia, ktoré práve rastie v záhradke. 

Suroviny na 6 porcií

  • veľký biely jogurt (380 g)
  • 1 grécky jogurt
  • 2 PL medu
  • 1 ČL nastrúhanej citrónovej kôry
  • 2 ČL citrónovej šťavy
  • 1 ČL vanilkovej esencie
  • 4 plátky želatíny (klasická číra bez cukru)
  • 1 dcl kvalitného mlieka (môže byť aj rastlinné)
  • škoricu
  • zopár čerstvých čučoriedok
  • cca 6 ks väčších jahôd

Postup: 

Želatínu necháme napučať v mlieku. Biely jogurt zmiešame s citrónovou šťavou a kôrou, pridáme vanilkovú esenciu, dosladíme medom a dochutíme trochou škorice. Želatínu rozpustíme na miernom ohni a prelejeme do jogurtu. Dobre zamiešame a pridáme nakrájané kúsky jahôd. Nakoniec pridáme grécky jogurt s čučoriedkami, ktorý len jemne zamiešame do zmesi. Hotovú zmes rozdelíme do sklených pohárov alebo do ľubovoľných formičiek a odložíme stuhnúť do chladničky. Podávame poliate medom, s ovocím a ozdobené lístkami mäty alebo medovky. Nakoniec môžeme poliať rozmixovaným ovocím a posypať trochou granoly alebo cereálií.

Zdroj receptu: fitshaker.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Energy smoothie s nádychom exotikyEnergy smoothie s nádychom exotiky

 

 

Chocolate mouse (čokoládová pena)Čokoládová pena

 

 

 

Orientálny jogurtOrientálny jogurt

 


Autor článku

Fitshaker

Fitshaker .sk

Fitshaker je virtuálne fitko pre ženy, kde si môžu zacvičiť svoje obľúbená cvičenia v pohodlí svojho domova prostredníctvom videí. Ideálne pre všetky zaneprázdnené ženy, mamičky, či tehuľky, ktorým záleží na svojej postave.

http://www.fitshaker.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Jogurtový pohár plný ovocia

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.