28. OKT 2014

Jesenný farebný šalát s cícerom, pečenou tekvicou a brusnicami

Tekvicová sezóna je v plnom prúde. Pečieme, varíme rôzne tvary a druhy tekvíc a hlavne degustujeme.

Odporúčame prečítať: Cestoviny s hokaido, paradajkami a rukolou

Recept pre 4-5 osôb

Čas prípravy: 50 minút a z toho čas pečenia: 30 minút

Potrebujeme:

  • 250 g sušeného cíceru
  • malú hokaido tekvicu (cca 1 kg)
  • 3 polievkové lyžice mletých lieskových orieškov
  • 1 polievková lyžica medu
  • 150 g syra feta
  • veľkú hrsť sušených brusníc
  • 2 vetvičky rozmarínu
  • 1 polievková lyžica tekvicového oleja
  • rukola (podľa chuti)
  • soľ, korenie
  • olej
  • papier na pečenie

Postup: 

Cícer sme si namočili cez noc do vody (pokojne stačí aj na cca 2 hodinky) a vo vriacej vode sme ho povarili 30 minút (pozn.: vodu nesolíme). Tekvicu umyjeme, rozkrojíme na polovicu, vydlabeme semiačka a nakrájame na väčšie kúsky. Osolíme, pokvapkáme olivovým olejom, pridáme vetvičky rozmarínu a šup s ňou do rozohriatej rúry na 30 minút. Pečieme pri 220-tich stupňoch. Po cca 5-10 minútach pridáme lyžičku medu a premiešame. 

Keď už máme cícer uvarený a tekvicu upečenú, všetko ostatné nám pôjde rýchlo. Upečenú tekvicu premiestnime do misky. Odstránime tvrdé časti vetvičiek rozmarínu a pridáme 3 polievkové lyžice mletých lieskových orieškov. Všetko dobre premiešame, aby sa nám oriešky nalepili na tekvicu. A teraz už iba pridáme uvarený cícer, sušené brusnice (môžeme ich nakrájať aj na menšie kúsky), kúsky syra feta, ktoré sme rozdrobili medzi prstami, tekvicový olej a rukolu (množstvo podľa chuti). Osolíme, okoreníme a môžeme sa vydať do sveta chutí.

Odporúčame prečítať: Polievka "tekvicové trio"

Zdroj receptu: http://www.biteme.sk/jesenny-farebny-salat-s-cicerom-pecenou-tekvicou-a-brusnicami/

Autor článku

biteme

Barbora Drahovská

Bite me je vegetariánsky blog nielen pre vegetariánov, ktorý založili v roku 2012 dve kamarátky Barbora a Mimi.

http://www.biteme.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Jesenný farebný šalát s cícerom, pečenou tekvicou a brusnicami

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.