23. JAN 2015

Jednoduchý quinoa šalát s čerstvou zeleninou a klíčkami

Špičkový recept, ktorý vám dodá energiu a naštartuje mozgové bunky.

Recept pre 2-3 osoby. Čas prípravy (30 minút)

Potrebujeme:

  • cca 130 g obilniny quinoa
  • 1 baklažán
  • 1 kápiu
  • 100 g baby špenátu
  • veľkú hrsť vlašských orechov a tekvicových semiačok
  • klíčky mungo
  • olivový olej
  • soľ a korenie
  • bylinky

Postup: 

Quinou uvaríme podľa návodu. Zväčša sa varí 15 minút vo vriacej a osolenej vode. Dobre si ju pred varením prepláchnite, aby nemala horkú chuť. Baklažán nakrájame na plátky a dáme ho osolený, okorenený a pokvapkaný olivovým olejom piecť na papier na pečenie. Pečieme pri teplote 220 stupňov Celzia 15-20 minút. Môžete pridať aj obľúbené bylinky, napr. provensálske korenie. Už určite viete, že baklažán je dobré vopred nasoliť (aspoň 10 min. pred pečením). Začne sa "potiť" a tým pádom nenasaje toľko oleja, ktorý pridáte až pred pečením.

Nakoniec už len zmiešame quinou, upečený baklažán, tenké plátky čerstvej, surovej kápie, baby špenát, oriešky a semiačka, ktoré sme si vopred opiekli na suchej panvici a šalát nakoniec ozdobíme našimi domácimi mungo klíčkami.

Odporúčame prečítať: Quinoa zapekanec

Zdroj receptu: http://www.biteme.sk/jednoduchy-quinoa-salat-s-cerstvou-zeleninou-a-klickami/

Autor článku

biteme

Barbora Drahovská

Bite me je vegetariánsky blog nielen pre vegetariánov, ktorý založili v roku 2012 dve kamarátky Barbora a Mimi.

http://www.biteme.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Jednoduchý quinoa šalát s čerstvou zeleninou a klíčkami

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 

Súvisiace články

Vegetariánsky tataráčik
Barbora Drahovská
Domáce musli tyčinky
Natália Spišiaková
Domáce musli tyčinky
30
SEP
Vanilkové rožky
AkoSiUvaritZdravie
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 860
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.