2. JUN 2014

Jarné závitky s májovou bryndzou, domácim pestom a sušenými paradajkami

Nefalšovaná slovenská bryndza s kuracím mäsom a domácim pestom. Aj vy ste dostali chuť?

Na prípravu potrebujeme:

  • 2 ks kuracích pŕs
  • 1 balenie nepasterizovanej bryndze (asi 150g)
  • 1 kopcovitá ČL domáce pesto (recept viď chuťovky)
  • 5 ks sušené paradajky
  • 1 zväzok petržlenovej vňate
  • 1/2 červenej papriky
  • 1/2 zelenej papriky
  • 4 veľké listy zeleného šalátu
  • soľ
  • korenie
  • chilli korenie
  •  3 PL olivový olej

Postup prípravy:

Kuracie prsia pozdĺžne prekrojíme po celej dĺžke tak, že nám vzniknú 4 rovnaké rezne. Podložíme pod ne fóliu, rozložíme si ich tak, aby sme mali priestor pri vyklepávaní, keď sa nám prsia roztiahnu. Na prsia preložíme ďalšiu fóliu a vyklepeme mäso tak, aby nám vznikla placka. Ak vidíme medzery, poposúvame mäso, aby sme ich zakryli. Mäso osolíme, okoreníme, pridáme chilli. Ďalej ho potrieme domácim pestom, naukladáme zelené listy a májovú bryndzu. Nakrájame si papriky na malé kocky, orestujeme ich na olivovom oleji a jemne zmäknuté vysypeme na bryndzu. Pomocou spodnej fólie mäso opatrne zrolujeme. Rozpálime si dostatočne veľkú panvicu a mäso v nej opečieme najprv stranou, ktorá by sa mohla odrolovať a potom postupne dohneda z každej strany. Nastavíme si rúru na 180 stupňov Celzia a po 5 minútach pečenia si roládu presunieme na vymastený pekáč. Mäso pečieme cca 30 minút, sledujeme ho, podlievame vodou, aby nám v rúre nezačalo dymiť. Podávame s kuskusom, alebo ryžou, bulgurom, pšenom. Fantázii sa medze nekladú.



 


Autor článku

zdravienatanieri

Natália Spišiaková

Milujem jedlo! Jedlo je moja závislosť a preto si musím vyberať. Až vekom som došla k uvedomeniu, že telo nie je „kuka nádoba“, ale dar, o ktorý sa treba starať, rozmaznávať ho a lahodiť mu. Všetka starostlivosť sa nám v dobrom vráti. Keďže mám hlavu plnú super zdravých receptov, cítila som potrebu podeliť sa s ostatnými.

http://www.zdravienatanieri.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Jarné závitky s májovou bryndzou, domácim pestom a sušenými paradajkami

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.