Jablkový chlieb

Jablkový chlieb sa v časti Európy pripravuje v čase Vianoc. Je to jemný zákusok s vôňou škorice, jabĺk a orieškov.

Jablkový chlieb
30. DEC 2014

Čo budeme potrebovať:

  • 450 g jabĺk
  • 50 g mandlí
  • 50 g sušených hrozienok
  • 250 g špaldovej celozrnnej múky
  • 50 g cukru
  • 15 g kakaového prášku
  • 5 g škorice
  • prášok do pečiva

Postup:

Jablká olúpeme, pokrájame na malé kocky, zasypeme 50 g cukru a necháme odstáť 12 hodín. Škoricu, kakao a prášok do pečiva zmiešame s múkou, hrozienkami a pridáme jablká. Cesto vložíme do formy, ktorú sme vyložili papierom na pečenie a pečieme 60 minút pri teplote 175 °C. Ak je cesto veľmi tuhé, pridáme 3 lyžice jablkového džúsu, alebo pomarančovej šťavy. Chlebík zabalený vo fólii vydrží dlhšie chutný. Ak chcete ušetriť 2 g tuku na porciu, vynechajte mandle. Jedna porcia je cca 55 g.

Odporúčame prečítať: Domáci chlieb s červenou šošovicou

Zdroj receptu: http://akosiuvaritzdravie.sk/?p=1033

 


Autor článku

Ako

Ako Si Uvarit Zdravie.sk

Ako Si Uvariť Zdravie - blog, ktorý vám pomôže cítiť sa lepšie, vyzerať lepšie, mať sa lepšie. Nájdete tu množstvo zaujímavých tém o výžive, pohybe, relaxe a spánku, recepty a informácie o doplnkoch. Tipy pre vaše zdravie a vitalitu.

http://akosiuvaritzdravie.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Jablkový chlieb

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 

TOP články

    Desiatujete každý deň?
    Áno, desiata je dôležitá.
    Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
    Nie, nikdy na to nemám čas.

    Celkom hlasovalo: 1973
    Archív ankiet

    Odber newsletterov
    Tip pre redakciu
    Poslať článok

    Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.