6. APR 2015

Jablkovo-čučoriedkový krambl s makom a ovsennými vločkami

Čučoriedky sú skvelým antioxidantom, pre mňa je to z hľadiska obsahu vitamínov úžasné ovocie. 

Suroviny:

  • 2 jablká
  • 2 PL čučoriedok
  • 1 PL maku
  • 2 PL ovsenných vločiek
  • 1 PL celozrnnej pšeničnej múky
  • 1 PL vlašské orechy
  • 1 PL lúpané mandlľové jadierka
  • 50g domáceho masla
  • 2 PL javorový sirup

Postup prípravy:

Jablká nakrájame na kocky, pridáme mrazené alebo čerstvé čučoriedky, mak (nemusí byť mletý), ovocie s makom polejeme javorovým sirupom a premiešame. Ovocnou zmesou naplníme zapekacie misky. Zmiešame si ovsenné vločky s celozrnnou pšeničnou múkou a studenými maslovými kockami a urobime z toho mrveničku, ktorú navrstvíme na ovocie s makom. Posypeme orechami a jadierkami a dáme zapiecť na maximum, kým mrvenička a orechy nezískajú zlatistý nádych. Na záver posypeme strúhaným kokosom a polejeme javorovým sirupom.

Odporúčame prečítať: Božské muffiny bez múky

Zdroj receptu: http://www.zdravienatanieri.sk/zdrave-recepty/recept/jablkovo-cucoriedkovy-krambl-s-makom-a-ovsennymi-vlockami/


Autor článku

zdravienatanieri

Natália Spišiaková

Milujem jedlo! Jedlo je moja závislosť a preto si musím vyberať. Až vekom som došla k uvedomeniu, že telo nie je „kuka nádoba“, ale dar, o ktorý sa treba starať, rozmaznávať ho a lahodiť mu. Všetka starostlivosť sa nám v dobrom vráti. Keďže mám hlavu plnú super zdravých receptov, cítila som potrebu podeliť sa s ostatnými.

http://www.zdravienatanieri.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Jablkovo-čučoriedkový krambl s makom a ovsennými vločkami

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.