16. MAR 2014

Jablková torta z celozrnnej špaldovej a kokosovej múky

Namiešala som 3 druhy múk a ako tukovú zložku som použila maslo a jogurt. Ak sa chcete vyhnúť mliečnej bielkovine, môžete použiť aj olej.

Potrebujeme:

  • 200g celozrnnej hladkej špaldovej múky
  • 130g hladkej špaldovej múky
  • 100g kokosovej múky /nie strúhaný kokos ale múka/
  • 300g bieleho smotanového jogurtu
  • 150g masla živočíšneho  82%  rozpusteného nie horúceho
  • 3 vajíčka
  • 50g mandľové lupienky bio
  • 600g strúhaných jabĺk
  • 100g kokosového cukru môžete dať trstinový
  • 2 ks  a pol  prášku do pečiva  spolu cca 30 gramov alebo sody bikarbony
  • 1 malá lyžička škorice

Postup:

Maslo, žĺtka a cukor spolu vymiešame v mise. Pridáme jogurt a nahrubo nastrúhané jablká. V druhej miske spolu zmiešame múky, škoricu a prášok do pečiva. Prisypeme do tekutej zmesi a poriadne, ale zľahka premiešavame, aby sa ingrediencie spojili. Pridáme mandle /časť odložíme na dekoráciu povrchu/  a nakoniec sneh  z bielkov. Cesto nalejeme do vymastenej tortovej formy s priemerom 28-30cm. Povrch ozdobíme mandľovými lupienkami. Pečieme pri teplote 160 stupňov v teplovzdušnej rúre 50 minút až hodinu, či je cesto upečené vyskúšame drevenou špajdlou.


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Jablková torta z celozrnnej špaldovej a kokosovej múky

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.