30. APR 2014

Hráškovo-špaldové muffiny s marcipánom

Muffinky sú veľmi jemné a mäkké a cítiť z nich mandle a marcipán. No a hlavne namiesto polovice múky je tam rozmixovaný zelený hrášok. Ten je dôležitý pre zdravé  oči /karotenoidy/ a pevné kosti  /vitamín K pomáha v spolupráci s vitamínom D zabudovať všetky živiny do kostí/ a ešte obsahuje vlákninu a vitamíny skupiny B a ďalšie minerály. Príprava je jednoduchá a nezaberie veľa času.

Potrebujeme:

  • 250 g špaldovej hladkej múky
  • 50 g mandľovej múky
  • 200 g mrazeného hrášku mierne rozmrazeného
  • 90 g marcipánu prírodného mandľového
  • 80 g cukru trstinového
  • 3 dcl acidofilného mlieka izbovej teploty
  • 150 g rozpusteného masla
  • 2 vajíčka
  • 40 g bezfosfátového prášku do pečiva
  • malá kávová  lyžička škorice
  • forma na muffiny
  • papierové košíčky na muffiny výška 3cm

Postup:

V mise vymiešame rozpustené maslo, vajíčka, cukor a acidofilné mlieko. Pridáme doň múku, prášok do pečiva a škoricu. Premiešame. Zelený rozmrazený hrášok, alebo čerstvý rozmixujeme s marcipánom na hladkú kašu. Ak to robíte z čerstvého hrášku, pridáte 2 lyžice vody. Kaša musí byť jemná, bez šupiek, treba mixovať  dlhšie. Hráškové pyré vmiešame do cesta a dôkladne zapracujeme varechou miešaním. Cesto musí byť hustejšie a musí sa pomaly liať. Košíčky umiestnime do formy a naplníme asi 1 cm od okraja cestom. Pečieme v teplovzdušnej rúre vyhriatej na 170 stupňov asi 20-22 minút. Muffiny vyberieme z formy, poukladáme na podnos, najlepšie drevený, a necháme vychladnúť. Z tejto dávky by vám malo vyjsť cca 22 muffiniek.


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Hráškovo-špaldové muffiny s marcipánom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.