15. JUL 2014

Hráškovo-batátové fašírky v domácej strúhanke

O tom, že aj fašírky sú zdravé, sa presvedčíte v nasledovnom recepte.

Na prípravu cca 15 ks fašírkových menších bochníčkov potrebujeme:

  • 1 sladký zemiak /batát/
  • 1 hrnček mrazeného hrášku
  • 3 vajíčka
  • 1/3 hrnčeka nasekanej petržlenovej vňate
  • 1/3 hrnčeka nasekanej pažítky
  • 1/2 hrnčeka nastrúhanej goudy
  • 3 PL domácej strúhanky aj do zmesi
  • soľ
  • korenie
  • cca 7 krajcov vysušeného špaldového bio chleba
  • kokosový tuk na opečenie

Postup prípravy:

Batát si nastrúhame nahrubo do misy. Hrášok necháme povoliť tak, že ho chvíľu ohrejeme na panvici. Ak máte čerstvý hrášok - super! Tento krok vynechajte. Hrášok popučíme pučidlom na zemiaky, ale nie úplne na kašu. Zmiešame s batátom. Prídáme vňať, pažítku, nastrúhaný syr, domácu strúhanku a všetko pekne spolu premiešame. Pridáme vajcia, osolíme a okoreníme. Strúhanku si urobíme tak, že jednoducho rozmixujeme vysušený chlieb na strúhankovú konzistenciu. Tvarujeme fašírky, nalepíme na ne strúhanku z každej strany a pečieme na kokosovom tuku dozlatista. Podávame s čerstvými šalátovými listami a jogurtovým dresingom.



 


Autor článku

zdravienatanieri

Natália Spišiaková

Milujem jedlo! Jedlo je moja závislosť a preto si musím vyberať. Až vekom som došla k uvedomeniu, že telo nie je „kuka nádoba“, ale dar, o ktorý sa treba starať, rozmaznávať ho a lahodiť mu. Všetka starostlivosť sa nám v dobrom vráti. Keďže mám hlavu plnú super zdravých receptov, cítila som potrebu podeliť sa s ostatnými.

http://www.zdravienatanieri.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Hráškovo-batátové fašírky v domácej strúhanke

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.