12. APR 2016

Grissini zo špaldovej múky a semoliny

Chrumkavé a zdravé tyčinky.

Potrebujeme

  • 330 g špaldovej múky hladkej 
  • 270 g semoliny z trvrdej pšenice
  • 50 g kurakkanovej múky alebo pšenovej
  • 40 g bio kvasníc
  • 6 lyžíc olivového oleja  
  • 3 dcl vody
  • soľ himalájsku
  • štipku trstinového cukru 

Postup

Všetky múky  zmiešame  v mise kuchynského robota. Môžete aj ručne, ale  je to namáhavejšie. Pridáme droždie – kvasnice, cukor, olivový olej, vlažnú vodu, soľ a vypracujeme kompaktné, trocha lepivé cesto. Necháme vykysnúť na prikrytom mieste hodinu a štvrť. Cesto dáme na semolinou pomúčenú dosku  a ešte raz premiesime. Rozdelíme na dva bochníky a vyvaľkáme obdĺžnik. Nakrájame asi 3 cm široké a 20 cm dlhé pásiky, ktoré v strede preložíme a dlaňami ušúľame  grissini. Doska pri  tvarovaní musí byť suchá, inak sa vám cesto bude šmýkať. Grissini naukladáme s odstupom na plech, vyložený papierom na pečenie. Pečieme pri 190 stupňoch cca 15 minút. Do cesta  môžete pridať posekané bylinky, bazalku alebo restovaný cesnak.

Zdroj receptu: horecka.sk

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:

Čučoriedkové muffinky z celozrnnej múkyČučoriedkové muffiny z celozrnnej múky

Vyskúšajte muffiny, cesto sa podarí vždy a ak aj doma nemáte čučoriedky, pridajte iné bobuľové ovocie.

 

 

Grepová ovsená kaša so škoricou, kokosom a lieskovcamiGrepová ovsená kaša so škoricou, kokosom a lieskovcami

Táto kaša sa skvelé hodí na raňajky. Veď vyskúšajte!

 

 

Bezlepkové orechové keksy s kurakkanovou múkouBezlepkové orechové keksy s kurakkanovou múkou

Tieto sušienky sú neobyčajné v tom, že obsahujú kurakkanovú múku. 

 


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Grissini zo špaldovej múky a semoliny

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.