18. JUN 2014

Grétkin ovocný kuskus

Dá sa pripravovať nasladko či naslano, ja sladkú variantu zbožňujem. A tak isto aj naše 16-mesačné krsniatko Grétka

 

Tu je môj obľúbený spôsob prípravy.

Ingrediencie na 4 porcie:

  • 1 šálka celozrnného kuskusu
  • 2 šálky vody
  • škorica
  • 1 PL medu / rapadury
  • ovocie: drobné ovocie, hrozno, granátové jabĺčko...

Na sirup:

  • ringloty
  • 1 PL medu
  • 150 ml vody

Postup:

Kuskus zalejeme vriacou vodou, privedieme do varu a odstavíme. Pridáme ½ kávovej lyžičky škorice a jednu lyžicu medu. Premiešame a necháme napučať pod pokrievkou asi 15 minút. Ovocie umyjeme /ošúpeme/ a nakrájame. Hrozno môžete prekrojiť aj na polovice.

Pripravíme si sirup: ringloty nakrájame na drobné kúsky, dáme do hrnčeka a zalejeme vodou. Privedieme do varu, no nevaríme, aby sme nestratili cenné látky a vitamíny. Odstavíme zo sporáka a primiešame 1 PL medu.
A je tu finále – do napučaného kuskusu primiešame nakrájané a umyté ovocie, naberieme na tanier a vrch posypeme ringlotami a polejeme sirupom. Je to lahoda!


 


Autor článku

bencova

Zuzana Benčová

Aktívne sa venujem zdravému životnému štýlu, najmä zdravému vareniu. Som zakladateľkou stránky www.fitrecepty.com, kde zverejňujem svoje bezmäsité recepty spolu s FOTO postupom, a tiež všetko dôležité o zdraví a výžive. A sem tam aj pár príbehov naviac, aby sme pri snahe zdravo variť nezabudli žiť, radovať sa a milovať :)

http://www.fitrecepty.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Grétkin ovocný kuskus

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 852
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.