14. DEC 2014

Grepové želé s pistáciami

Jeho chuť je prekvapivá, svieža a pre nás možno menej typická. Horkastý nádych grapefruitov v kombinácii s chrumkavými pistáciami určite ocenia nielen gurmáni.

Na cca štyri 250 ml poháriky potrebujete: 

  • 8 červených grapefruitov
  • 350 g želírovacieho cukru 3:1
  • 40 g pistácií
  • 50 ml Campari

Postup:

Zo 4 grapefruitov vytlačte šťavu (300 ml). Zostávajúce 4 grapefruity ošúpte, jednotlivé mesiačiky zbavte šupky:(filetujte). Šťavu pri čistení zachytávajte. Pistácie opláchnite, tým ich zbavíte soli a nechajte vysušiť. Potom nasekajte na menšie kúsky. V 300 ml grapefruitovej šťavy rozpustite 350 g želírovacieho cukru na miernom ohni. Keď je cukor rozpustený, pridajte filety, pistácie a minimálne 5 minút povarte (podľa návodu na želírovacom cukre). Odstavte z ohňa a na záver zamiešajte Campari.
Džem naplňte do pripravených nádob. Takýto džem vám vydrží 1-2 mesiace.

Odporúčame prečítať: Čokoládová pena

Zdroj receptu: http://akosiuvaritzdravie.sk/?p=2049

Autor článku

Ako

Ako Si Uvarit Zdravie.sk

Ako Si Uvariť Zdravie - blog, ktorý vám pomôže cítiť sa lepšie, vyzerať lepšie, mať sa lepšie. Nájdete tu množstvo zaujímavých tém o výžive, pohybe, relaxe a spánku, recepty a informácie o doplnkoch. Tipy pre vaše zdravie a vitalitu.

http://akosiuvaritzdravie.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Grepové želé s pistáciami

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.