28. MAR 2015

Gaštanovo-čokoládové brownies

Zákusok je bezlepkový, ale aj dosť kalorický. Doprajte si ho na výnimočné príležitosti.

Suroviny na korpus: 

  • 250 g gaštanového pyré
  • 250 g masla
  • 150 g horkej čokolády
  • 4 vajcia
  • 80 g cukru
  • 60 ml šľahačkovej smotany

Suroviny na krém: 

  • 250 mascarpone
  • 100 g hustej kyslej smotany
  • 1 vanilkový cukor

Postup:

Vo vodnom kúpeli rozpustite čokoládu a maslo a nechajte mierne vychladiť. Gaštanové pyré vymiešajte so šľahačkovou smotanou na hladký krém. Žĺtky vymiešajte s cukrom do peny a z bielkov pripravte tuhý sneh. Do žĺtkovej hmoty vmiešajte čokoládovo-maslovú hmotu, lyžicu rumu, dobre premiešajte a pridajte postupne tuhý sneh z bielkov. Tortovú formu v priemere 26 cm vyložte papierom na pečenie, naplňte hmotou a nechajte pri teplote 170 °C piecť cca 40-45 minút (podľa rúry). Upečený korpus nechajte vychladnúť.

Krém:

250 g mascarpone premiešajte so 100 g hustej kyslej smotany a pridajte jeden vanilkový cukor. Vychladnutý korpus natrite krémom a ozdobte ovocím podľa chuti a strúhanou čokoládou.

Odporúčame prečítať: Čokoládové brownies

Zdroj receptu: http://akosiuvaritzdravie.sk/?p=2352


Autor článku

Ako

Ako Si Uvarit Zdravie.sk

Ako Si Uvariť Zdravie - blog, ktorý vám pomôže cítiť sa lepšie, vyzerať lepšie, mať sa lepšie. Nájdete tu množstvo zaujímavých tém o výžive, pohybe, relaxe a spánku, recepty a informácie o doplnkoch. Tipy pre vaše zdravie a vitalitu.

http://akosiuvaritzdravie.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Gaštanovo-čokoládové brownies

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.