6. FEB 2015

Fazuľová azuki polievka

Azuki fazuľa je veľmi obľúbená v Číne a Japonsku. Je ľahko stráviteľná a nespôsobuje silné nadúvanie ako väčšina strukovín. 

Suroviny:

  • 250 g fazule azuki
  • 5 cm riasy kombu
  • 250 ml smotany (ryžová, ovsená)
  • korenie podľa chuti (bobkový list, kardamon, saturejka, ligurček, majorán, horčičné semienko, garam masala, šalvia, rozmarín: fantázii sa medze nekladú, ja dávam vždy inú kombináciu)
  • korenie Asafoetida (na elimináciu črevných plynov)
  • 3 strúčiky cesnaku

Postup:

Fazuľu prepláchneme a necháme cez noc namočenú vo vode. Azuki je asi jediná fazuľa, ktorá sa môže variť v tej istej vode, v ktorej sa namáčala. Pridáme riasu kombu, korenie a varíme 1,5 až 2 hodiny. Tesne pred dovarením pridáme smotanu, necháme zovrieť. Ak treba, dochutíme citrónovou šťavou alebo sójovou omáčkou a vypneme. Pri podávaní môžeme ozdobiť petržlenovou alebo inou vňaťou.

Odporúčame prečítať: Fazuľová krémová polievka

Zdroj receptu: http://www.zdraviebezliekov.sk/jedlo-ako-liek/polievky/fazulova-azuki-polievka/

Autor článku

Evablaho

Eva Blaho

Koncom roka 2011 som sa vrátila z Austrálie, kde som vyštudovala naturopatiu a nutričné poradenstvo. Na základe tejto skúsenosti som získala úplne iný pohľad na stravu, zdravie a životný štýl. Rozhodla som sa nenechať si tieto informácie iba pre seba. Prišla som späť na Slovensko a odvtedy pomáham ľuďom a šírim zdravé informácie prostredníctvom konzultácií, kurzov varenia, prednášok a chutných receptov.

http://www.zdraviebezliekov.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Fazuľová azuki polievka

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 851
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.