29. MAR 2014

Farebné curry

Pre milovníkov curry sme pripravili skvelú zeleno-oranžovú pochúťku, za ktorou sa len tak zem zľahne. Prvýkrát nám ju pripravil jeden z našich degustátorov Lukáš a išli sme sa zadusiť. Samozrejme, že v tom pozitívnom slova zmysle.

Recept pre 2 osoby

Potrebujeme:

  • 500g brokolice
  • 400g mrkvy
  • 200g čerstvého alebo mrazeného hrášku
  • 2 stredne veľké cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 160 – 200 ml kokosového mlieka (1 malá konzerva)
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 1 chemicky neošetrený citrón
  • 2 polievkové lyžice kokosového oleja
  • 2 čajové lyžičky mletého curry korenia
  • soľ a korenie

Postup:

Ošúpeme cibuľu a cesnak a nakrájame ich zvlásť na malé kúsky. Umyjeme si brokolicu a ošúpeme mrkvu. Brokolicu rozdelíme na malé “ružičky” a mrkvu si nakrájame na cca pol cm krúžky. V hrnci si rozpálime kokosový olej. Jemne opečieme cibuľu a cesnak s curry korením. Pridáme brokolicu, mrkvu a trošku soli. Zeleninu zľahka orestujeme a zalejeme kokosovým mliekom, zeleninovým vývarom a pridáme pol čajovej lyžičky citrónovej kôry. Hrniec zakryjeme pokličkou a necháme na nižšej teplote variť cca 12 minút. Dochutíme soľou, korením a jednou polievkovou lyžicou citrónovej šťavy, a ak sa nám máli tak aj curry korením.


Autor článku

biteme

Barbora Drahovská

Bite me je vegetariánsky blog nielen pre vegetariánov, ktorý založili v roku 2012 dve kamarátky Barbora a Mimi.

http://www.biteme.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Farebné curry

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 852
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.