2. MÁJ 2014

Dusený kel v rajčinovej omáčke s fazuľkami a vajíčkom benedikt

Máte chuť na niečo zdravé? Kel, rajčiny a fazuľa sú zárukou toho, že toto jedlo dodá vášmu telu potrebné živiny.

Ingrediencie pre dve osoby:

  • ½ hlávky kelu
  • 10-12 cherry rajčín plus 1 pohár šťavy z rajčín (ak nemáte, tak drvené rajčiny)
  • 1 pohár uvarenej bielej fazuľky (alebo prinajhoršom konzerva)
  • 1 mladá cibuľka
  • 2 strúčiky cesnaku
  • olivový olej
  • soľ
  • hnedý cukor
  • čierne korenie
  • voda na podliatie
  • 1 vajíčko

 
Postup:

Nakrájame si cibuľku a cesnak nadrobno, vhodíme do hrnca s troškou olivového oleja a chvíľku popražíme. Hodíme pár cherry rajčín a chvíľku popražíme. Prilejeme šťavu z rajčín alebo drvené rajčiny a premiešame. Osolíme a trošku pocukríme hnedým cukrom podľa chuti. Pridáme na menšie kúsky nakrájaný a sparený kel. Z listov sme predtým odstránili strednú hrubú žilku. Podlejeme troškou vody a dusíme domäkka, alebo kto má ako rád. Podľa chuti ešte dochutíme  čiernym korením. Dusíme asi 10 minút a pridáme fazuľku. Premiešame a ešte chvíľu dusíme. Podávame s vajíčkom benedikt.


Autor článku

bencova

Zuzana Benčová

Aktívne sa venujem zdravému životnému štýlu, najmä zdravému vareniu. Som zakladateľkou stránky www.fitrecepty.com, kde zverejňujem svoje bezmäsité recepty spolu s FOTO postupom, a tiež všetko dôležité o zdraví a výžive. A sem tam aj pár príbehov naviac, aby sme pri snahe zdravo variť nezabudli žiť, radovať sa a milovať :)

http://www.fitrecepty.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Dusený kel v rajčinovej omáčke s fazuľkami a vajíčkom benedikt

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.