24. FEB 2014

Dusené hovädzie na červenom víne s koreňovou zeleninou

Mäso som vložila do hrnca, spustila funkciu FRY, osmažila, to isté som urobila so zeleninou, potom som to celé podliala vínom, vyredukovala, zaliala vývarom, zapla tlačítko STEW a po hodine a pol som mala na tanieri šťavnaté, mäkké a rozpadávajúce sa mäso…

Ingrediencie (pre 4 osoby):

  • olivový olej
  • 3 červené cibule
  • 2 mrkvy
  • 2 petržleny
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 800g hovädzieho zadného
  • 370ml červeného vína
  • 750ml hovädzieho vývaru
  • 800g sterilizovaných paradajok
  • 3 bobkové listy
  • 1 lyžica trstinového cukru
  • soľ

Postup:

Multicooker nastavíme na FRY, rozohrejeme olivový olej a opečieme na ňom nakrájané mäso. Vyberieme ho a dáme bokom. Na zvyšnom oleji orestujeme mrkvu a petržlen (cca 5-8 minút), pridáme cibuľu, cesnak a opečieme dozlatista. Do hrnca vrátime mäso, zalejeme vínom a necháme ho vyredukovať (cca 3 minúty). Potom pridáme vývar, paradajky, bobkový list, cukor, soľ a premiešame. Zatvoríme, nastavíme na STEW a dusíme cca 1,5 hodiny domäkka. (medzitým asi v polke raz obrátime).


Autor článku

foodbloggerka

Tatiana Leová

Už odmalička som sa rada motala v kuchyni. Rada varím tradičné veci netradične, niekedy cielene vyhľadávam netradičné ingrediencie a snažím sa ich zakomponovať do jedla. Pri varení kladiem dôraz na kvalitné sezónne a lokálne suroviny, ktoré neprecestovali polku zemegule a veľa vecí si vyrábam sama doma.

http://foodbloger.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Dusené hovädzie na červenom víne s koreňovou zeleninou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 852
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.