5. AUG 2013

Dusená cuketka s kuskusom

Cuketová sezóna sa začala, preto trhajte, krájajte, varte alebo grilujte čo to dá, cuketky sú výnimočne ľahké ako obed či večera, hodia sa výborne k cestovinám a na grile sú skvelé aj ako príloha k mäsu. Cuketa je príbuznou tekvice a ideálnou zeleninou napríklad aj na odtučňovaciu diétu. Málo kalórií, vysoký obsah vody, vysoký obsah draslíku a provitamínu A, a navyše výborná chuť!

    SUROVINY

    (cca 2 porcie)

    • 2 ks cuketky
    • 2 ks paradajky
    • 1 ks kápia alebo mäsitá paprika
    • Malá cibuľka
    • 2 PL domáci kečup alebo pretlak
    • Kurkuma
    • Soľ, korenie


    Nakrájame umytú zeleninku, na panvici orestujeme na kvalitnom olivovom oleji cibuľku a pridáme všetku nakrájanu zeleninu. Chvíľku restujeme, potom trochu podlejeme a dusíme asi 5 minút na miernom ohni. Dávame pozor aby sa nám nerozvarila.

    Na záver varenia pridáme domáci kečup alebo paradajkový pretlak, kurkumu, ľubovolné bylinky, soľ a okoreníme. Servírujeme s celozrnnými cestovinami alebo celozrnným kuskusom.


    Autor článku

    bencova

    Zuzana Benčová

    Aktívne sa venujem zdravému životnému štýlu, najmä zdravému vareniu. Som zakladateľkou stránky www.fitrecepty.com, kde zverejňujem svoje bezmäsité recepty spolu s FOTO postupom, a tiež všetko dôležité o zdraví a výžive. A sem tam aj pár príbehov naviac, aby sme pri snahe zdravo variť nezabudli žiť, radovať sa a milovať :)

    http://www.fitrecepty.com/

    Ďalšie články od autora

    DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

    Diskusia k článku - Dusená cuketka s kuskusom

    Nový príspevok

    Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

     
    Desiatujete každý deň?
    Áno, desiata je dôležitá.
    Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
    Nie, nikdy na to nemám čas.

    Celkom hlasovalo: 851
    Archív ankiet

    Odber newsletterov
    Tip pre redakciu
    Poslať článok

    Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.