20. JUL 2014

Dubákové ragú

Huby sú skvelé potraviny. Ani rastliny, ani živočíchy. Nachádzajú sa kdesi medzi týmito dvoma druhmi. Z pohľadu živín obsahujú huby veľa minerálov, vlákniny, esenciálnych aminokyselín, vitamín D a niacín (B3), riboflavín (B2), majú nízky obsah kalórií a sú takmer bez tuku.

Suroviny na 2 porcie:

  • 400 g čerstvé dubáky (môžu byť aj iné čerstvé huby)
  • 10 g olej
  • 120 g cibuľa
  • soľ
  • korenie
  • 1 PL balsamico krém
  • 2 PL petržlenová vňať
  • citrónová šťava

Príprava:

Očistené dubáky (huby) nakrájajte na hrubšie kúsky. Očistenú cibuľu nakrájajte nadrobno a restujte ju dozlatista na rozohriatom oleji. Pridajte nakrájané dubáky, mierne osoľte a za stáleho miešania duste domäkka, nepridávajte tekutiny (vodu resp. vývar). Udusenú zmes ochuťte balsamicovým krémom, soľou, mletým korením a citrónovou šťavou. Pred podávaním doplňte veľa nasekanej petržlenovej vňate.

Zdroj: http://akosiuvaritzdravie.sk/?p=1800
Ilustračné foto: www.freedigitalphotos.net (rakratchada torsap)

Autor článku

Ako

Ako Si Uvarit Zdravie.sk

Ako Si Uvariť Zdravie - blog, ktorý vám pomôže cítiť sa lepšie, vyzerať lepšie, mať sa lepšie. Nájdete tu množstvo zaujímavých tém o výžive, pohybe, relaxe a spánku, recepty a informácie o doplnkoch. Tipy pre vaše zdravie a vitalitu.

http://akosiuvaritzdravie.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (1)

Diskusia k článku - Dubákové ragú

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

penicilin@centrum.sk
penicilin
 27.7.2014 13:49

100% BIO zelený čaj z oblasti Kjoto Japonsko, veľmi zdravý ,aj na chudnutie http://goo.gl/NgFAew

 

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.