14. APR 2015

Domáci cereálny müsli koláč

Rýchly koláč je ďalší zo série, čo dať deťom na raňajky a desiatu, moja takmer každodenná dilema.  

Potrebujeme:

  • 90 g sušeného ovocia nesíreneho (bez oleja, najlepšie v bio kvalite: datle, sušený zázvor, brusnice nakrájané na drobné kúsky)
  • 20 g kustovnice čínskej (goji zaliate horúcou vodou a vyluhované cca 40 minút, scedené a odkvapkané)
  • 60 g nasekaných pekanových orechov a surových  pistácií (nepražených)
  • 120 g ovsených vločiek
  • 20 g gaštanových vločiek
  • 50g slnečnicových semienok
  • 250 g masla kravského 82%
  • 80 g trstinového cukru
  • 60 g extrudovanej pšenovej kaše
  • 60 g kukuričných lupienkov nalámaných
  • 2 polievkové lyžice medu
  • 2 polievkové lyžice raw kakaa
  • 1 polievková lyžica arašidového masla

Postup:

V miske vymiešame zmäknuté maslo s cukrom do krémovitej konzistencie. Pridáme sušené ovocie, orechy, kustovnicu, semienka slnečnice, kukuričné lupienky, vločky a pšenovú zmes premiešané v druhej miske. Zmes z oboch misiek poriadne  premiešame vidličkou. Pridáme kakao, med, škoricu, arašidové maslo a opäť miešame. Vytvorí sa homogénna lepivá hmota. Zmes položíme na plech (menší formát 25 x 35 cm, vyložený  papierom na pečenie) a rozotrieme do výšky 2 cm. Dávame pozor, aby bol  plát cesta súvislý a pritlačíme, vyrovnáme plochým cukrárskym nožom či latexovou stierkou na vyrovnanie povrchu. Pečieme v teplovzdušnej rúre na 170 stupňov Celzia 22 minút. Necháme vychladnúť a po hodine nakrájame na ľubovoľné tvary.

Odporúčame prečítať: Božské muffiny bez múky

Zdroj receptu: http://horecka.sk/2015/03/18/domaci-cerealny-musli-kolac/

Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Domáci cereálny müsli koláč

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.