4. SEP 2014

Cviklový krém s bryndzovými šúľancami

Inšpiráciu na tento recept mi dala kamarátka, Evka Rizmanová, preto jej ho venujem. Trošku som si pôvodnú verziu prispôsobila vlastným chutiam a s výsledkom som bola mimoriadne spokojná.

 

Na prípravu 6 porcií potrebujeme:

  • 3 stredne veľké cvikly
  • 1 konzervu drvených paradajok
  • asi 10 cm veľkú stonku stonkového zeleru
  • 1 menšia cibuľa
  • 1 krabička mandľového mliečka
  • štipka himalájskej soli
  • štipka čierneho korenia
  • štipka chilli na zvýraznenie (nemusí byť)
  • 3 PL nepasterizovanej bryndze
  • 2 PL nasekanej pažítky
  • 1 PL maslo ghee
  • 1 hrnček čistej vody

Postup prípravy: 

Cviklu vcelku aj so šupkou dáme variť do hrnca s čistou vodou. Cibuľu nakrájame na malé kocky. Zeler si nakrájame na menšie kolieska. Keď sa cvikla uvarí, nakrájame aj ju a to na kocky. Na masle ghee si opečieme krátko cibuľu, pridáme k nej stonkový zeler, cviklu a chvíľku to restujeme. Zalejeme 1 hrnčekom čistej vody a necháme variť asi 5 minút. Pridáme paradajky v konzerve, mandľové mlieko, premiešame a opäť počkáme na zovretie. Odstavíme a premiestnime celú zmes do mixéra. Ja som to pripravovala vo vitamixe. Polievku rozmixujeme na hladký krém a dochutíme podľa potreby himalájskou soľou, čiernym korením a chilli korením. Nepasterizovanú bryndzu si vymiešame s pažítkou a vytvarujeme šúľance, ktoré položíme do polievky. 

Odporúčame prečítať:

Trápi vás neznesiteľná únava? Možno vám chýba vitamín C!

Patrí bravčová masť do nášho jedálnička? 



Zdroj receptu: http://www.zdravienatanieri.sk/zdrave-obedy/polievky/

Autor článku

zdravienatanieri

Natália Spišiaková

Milujem jedlo! Jedlo je moja závislosť a preto si musím vyberať. Až vekom som došla k uvedomeniu, že telo nie je „kuka nádoba“, ale dar, o ktorý sa treba starať, rozmaznávať ho a lahodiť mu. Všetka starostlivosť sa nám v dobrom vráti. Keďže mám hlavu plnú super zdravých receptov, cítila som potrebu podeliť sa s ostatnými.

http://www.zdravienatanieri.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Cviklový krém s bryndzovými šúľancami

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.