14. AUG 2014

Cukinové raňajkové lievance

Sú ľahké, nadýchané a s malým množstvom cukru. To preto, aby ste ho potom mohli nahradiť napríklad javorovým sirupom. 

Doba prípravy: 20 minút

Recept pre 2-3 osoby

Potrebujeme:

  • 100 g nastrúhanej cukiny
  • 2 veľké vajíčka
  • 3 pol.lyžice oleja
  • 2 pol. lyžice trstinového cukru, alebo medu
  • 4 polievkové lyžice cmaru alebo (2 PL mlieka s 2 PL bieleho jogurtu)
  • 130 g špaldovej celozrnnej múky 
  • 1/4 čajovej lyžičky soli
  • 1 čajová lyžička sódy bikarbóny
  • 1 čajová lyžička mletej škorice
  • cca 2 štipky nastrúhaného muškátového orieška

Postup: 

Vo veľkej miske mixérom zmiešame 2 vajíčka, 3 PL oleja a 2 PL cukru alebo medu. Potom vareškou primiešame nahrubo nastrúhanú cukinu. V ďalšej miske spolu zmiešame suché ingredience: 130 g múky, 1/4 ČL soli, 1 ČJ sódy bikarbóny, 1 ČL mletej škorice, 2 štipky  nastrúhaného muškátového orieška. Teraz múkovú zmes primiešame do tekutej a lievancové cesto je pripravené na misiu.

Lievance z každej strany opekáme na rozpálenej panvici s trochou oleja alebo masla. Nie dlho, aby ostali nadýchané a vláčne. Servírujeme napr. s cottage cheesom a sezónnym ovocím.

Odporúčame prečítať: 

Prečo zaradiť špaldu do svojho jedálnička

Strava, ktorá podporuje náš mozog

 

Zdroj receptu: http://www.biteme.sk/cukinove-lievance/

Autor článku

biteme

Barbora Drahovská

Bite me je vegetariánsky blog nielen pre vegetariánov, ktorý založili v roku 2012 dve kamarátky Barbora a Mimi.

http://www.biteme.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Cukinové raňajkové lievance

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.