28. JUL 2014

Cuketový posúch s ricottou, baklažánom a bylinkami /celozrnný/

Inšpirovala som sa babkiným posúchom, ale použila som múku, z ktorej pečiem chlieb: celozrnnú, ražnú a mix špaldovej hladkej a špaldovej celozrnnej.

Potrebujeme:

  • 150 g ražnej celozrnnej múky
  • 200 g celozrnnej špaldovej múky
  • 150 g hladkej špaldovej múky
  • 30 g droždie
  • 3 polievkové lyžice olivového oleja
  • voda cca 3 dcl
  • soľ morská
  • 1 menšia cuketa: nastrúhať nahrubo aj so šupkou
  • 1 veľký baklažán: nakrájať na kocky aj so šupkou a opiecť krátko na olivovom oleji
  • 400 g ricotty alebo srvátkového syru
  • 1 vajíčko
  • štipka kurkumy
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • hrsť byliniek (bazalka fialová a zelená, šalvia, rozmarín) nasekať nadrobno
  • 80 g domácej slaninky

Postup:

Pripravíme si kvások na cesto tak, že múku dáme do misy ,urobíme jamku do nej nalejeme vlažnú vodu, rozdrobíme kocku droždia a dáme na teplé miesto, zakryté aktivovať kvások na 15 minút. Ak je kvások hotový a bublinkuje, pridáme olej, vodu a soľ a vymiesime cesto najlepšie v kuchynskom robote. Dáme kysnúť na 40-50 minút do tepla a zakryté. Ja rozohrejem mikrovlnku a zavriem misu do nej po vyhriatí. Medzitým opečieme baklažán nakrájaný na kocky na olivovom oleji a nastrúhame nahrubo cuketu. V miske zmiešame ricottu, vajíčko, koreniny, cuketu do hladkej zmesi. Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto do výšky necelého centimetra do tvaru obdĺžnika, veľkého ako klasický plech do rúry. Položíme na vymastený plech, zdvihneme trocha okraje a nalejeme naň zmes s cuketou. Posypeme bylinkami a opečeným baklažánom a kto chce nakrájanou slaninkou. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia približne 40 minút. Podávame teplé.

Odporúčame prečítať:

Ako naštartovať spomalený metabolizmus

Ako si chudnutím nespomaliť metabolizmus

Zdroj: http://horecka.wordpress.com/2013/08/14/cuketovy-posuch-s-riccotou-baklazanom-a-bylinkami-celozrnny/

Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Cuketový posúch s ricottou, baklažánom a bylinkami /celozrnný/

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.