21. JUN 2014

Čoko-chia puding s malinami

Chia semienka sú schopné absorbovať viac ako deväťnásobok svojho objemu vo vode (vytvoria gél). Tento gél spôsobuje pomalý prestup sacharidov do tela. Ďalšou vlastnosťou semienok je ich vysoká antioxidačná aktivita. Chia semienka sú výborným zdrojom vitamínov B, medzi nimi aj vitamínu B-17 (amygdalín). Amygdalín má protirakovinové vlastnosti. Ľudia s rakovinovým ochorením ho môžu užívať ako doplnok v menšom množstve.

Na prípravu 2 porcií potrebujeme:

  • 4 kopcovité PL chia semiačok
  • 4 ks sušených ďatlí
  • 2 banány
  • 1 PL kakaa
  • 1 PL karobu
  • 8 ks malín

Postup prípravy:

Chia semiačka namočíme do vody, necháme ich 10 minút absorbovať všetku vodu. Potom všetky ingrediencie okrem malín hodíme do vitamixu a vymixujeme na hladký krém. Ak by sa vám to zdalo husté, stačí zaliať 1/3 pohára vody. V bežnom mixéri to môžete vyskúšať tiež, ale pravdepodobne nedosiahnete takú hladkú konzistenciu. Maliny popučíme vidličkou a nalejeme na puding pripravený v mištičkách.



 


Autor článku

zdravienatanieri

Natália Spišiaková

Milujem jedlo! Jedlo je moja závislosť a preto si musím vyberať. Až vekom som došla k uvedomeniu, že telo nie je „kuka nádoba“, ale dar, o ktorý sa treba starať, rozmaznávať ho a lahodiť mu. Všetka starostlivosť sa nám v dobrom vráti. Keďže mám hlavu plnú super zdravých receptov, cítila som potrebu podeliť sa s ostatnými.

http://www.zdravienatanieri.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Čoko-chia puding s malinami

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.