4. OKT 2014

Čili-čoko torta z cvikly s brusnicovo-čokoládovým džemom

Cvikla, čili a brusnicovo-čokoládový džem sú len niekoľkými ingredienciami, ktoré robia túto tortu dokonalou. 

Odporúčame prečítať: Chcete byť zdraví, štíhli a vitálni? Jedzte červenú repu!

Na prípravu torty o priemere 20cm potrebujeme:

  • 2 stredne veľké cvikly
  • 1 hrnček celozrnnej polohrubej múky
  • 1 tabuľka tmavej 80 % čokolády
  • 4 PL maslo ghee
  • 2 PL brezový cukor (xylitol)
  • 3 bio vajcia
  • 3 PL kvalitného kakaa
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • 1 PL sušeného čili korenia
  • štipka soli
  • štipka sódy bikarbóny na polevu
  • 1/2 hrnčeka pikantného brusnicového domáceho džemu
  • 2 PL maslo ghee
  • 1 tabuľka tmavej aspoň 80 % bio čokolády

Postup prípravy: 

Cviklu uvaríme v šupke (nie dlho, nech je ešte chrumkavá - stačí 20 minút). Po uvarení ju nastrúhame najemno. Predhrejeme si rúru na 180 stupňov Celzia. Čokoládu rozpustíme nad parou spolu s maslom ghee. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. Do vajíčok primiešame rozpustenú čokoládu s maslom, cviklu, preosiatu múku s práškom do pečiva a štipkou sódy bikarbóny, kakao a úplne na záver čili korenie. Dobre premiešame. Tortovú formu si vymastíme maslom ghee a zmes do nej vylejeme. Pečieme 30 minút.

Kým sa torta pečie ohrejeme si brusnicový džem a dáme doň priamo do kastrólika 1 riadok čokolády, tak aby sa rozpustila a premiešala s džemom. Nad parou si roztopíme zvyšok čokolády spolu s maslom ghee. Tortu vyberieme z rúry, necháme ju vychladnúť. Vychladnutú ju vyberieme z formy a potrieme pripraveným džemom a na záver polejeme rozpustenou čokoládou. Ihneď vložíme do chladničky. Keď čokoláda stuhne, tortu vyberieme a do chladničky ju už nedávame, pretože tým, že je vo vnútri vláčna a čokoládová, v chlade príliš stuhne. Ak ju však nedojete a chcete ju na noc uskladniť do chladničky, vyberte ju hodinu pred podávaním.

Odporúčame prečítať: Cviklový krém s bryndzovými šúľancami

Viac tu: http://www.zdravienatanieri.sk/vydatne-ranajky/ranne-kolaciky/

Autor článku

zdravienatanieri

Natália Spišiaková

Milujem jedlo! Jedlo je moja závislosť a preto si musím vyberať. Až vekom som došla k uvedomeniu, že telo nie je „kuka nádoba“, ale dar, o ktorý sa treba starať, rozmaznávať ho a lahodiť mu. Všetka starostlivosť sa nám v dobrom vráti. Keďže mám hlavu plnú super zdravých receptov, cítila som potrebu podeliť sa s ostatnými.

http://www.zdravienatanieri.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Čili-čoko torta z cvikly s brusnicovo-čokoládovým džemom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.