Cícer v lahodnej paradajkovej omáčke s jasmínovou ryžou

Cícer je veľmi zdravou potravinou. Navyše skvelo chutí.

Cícer v lahodnej paradajkovej omáčke s jasmínovou ryžou
16. JUN 2014

Pre 2-3 osoby

Potrebujeme:

  • 250 g uvareného cíceru
  • 1 konzervu lúpaných paradajok (250 g)
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 1 červenú cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1/2 polievkovej lyžičky petržlenovej vňate
  • mleté chilli (podľa chuti)
  • soľ, čierne korenie
  • jasmínová ryža
  • cca 100 g feta syru (môže aj nemusí byť)

Postup:

Na hlbokej panvici si rozpálime olej, na ktorom osmažíme nadrobno nakrájanú červenú cibuľu a neskôr aj roztlačený cesnak . Pridáme lúpané paradajky, čierne korenie, chilli, 200 ml zeleninového vývaru a varíme cca 15 minút (kúsky paradajky pri miešaní postupne roztláčame vareškou). Pridáme cícer, petržlenovú vňať  a varíme ďalších 10-15 minút, aby sa všetky chute pekne spojili. Podľa potreby dochutíme soľou.


Autor článku

biteme

Barbora Drahovská

Bite me je vegetariánsky blog nielen pre vegetariánov, ktorý založili v roku 2012 dve kamarátky Barbora a Mimi.

http://www.biteme.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Cícer v lahodnej paradajkovej omáčke s jasmínovou ryžou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 

TOP články

    Desiatujete každý deň?
    Áno, desiata je dôležitá.
    Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
    Nie, nikdy na to nemám čas.

    Celkom hlasovalo: 1973
    Archív ankiet

    Odber newsletterov
    Tip pre redakciu
    Poslať článok

    Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.