1. MAR 2015

Cícer namiesto čipsov

Cícer sa označuje ako bielkovinová bomba a odporúča sa konzumovať aspoň raz do týždňa. Má jemnú orieškovú chuť, a preto to bude určite pre vás “láska na prvé sústo”.

Čo potrebujeme na prípravu? 

  • 100-200 g cíceru 
  • olivový olej (poprípade kvalitný repkový či kokosový - dodá cíceru úplne iný rozmer chuti, ale odporúčam vyskúšať)
  • korenie a bylinky podľa vlastného výberu
  • himalájska, alebo morská soľ,
  • 2 bobkové listy

Ako na to? 

Cícer si na noc namočíme. Vodu zlejeme, dáme variť do novej vody a pridáme bobkový list (ak používate, pridajte cca 5 cm kúsok morskej riasy alebo 1 čili papričku). Kým sa cícer varí, pripravíme si v miske olej, ktorý zmiešame so soľou a korením. Keď sa cícer uvarí, necháme ho trošku osušiť a potom ho pridáme do misky s pripravenou zmesou  a dobre premiešame, aby sa nám každučká gulička cíceru obalila. Pripravíme si zapekaciu misu (plech, na ktorý si dáme papier na pečenie) a vysypeme cícer. Pečieme pri 180 stupňoch približne 35 minút. Cícer získa zlatistú farbu. Počas pečenia cícer niekoľkokrát premiešame, aby sa nám rovnomerne opiekol.

Odporúčame prečítať: Nátierka z cíceru a reďkovkových listov

Zdroj receptu: http://fitshaker.sk/chrumkavy-cicer/

Autor článku

Fitshaker

Fitshaker .sk

Fitshaker je virtuálne fitko pre ženy, kde si môžu zacvičiť svoje obľúbená cvičenia v pohodlí svojho domova prostredníctvom videí. Ideálne pre všetky zaneprázdnené ženy, mamičky, či tehuľky, ktorým záleží na svojej postave.

http://www.fitshaker.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Cícer namiesto čipsov

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 

Súvisiace články

Vegetariánsky tataráčik
Barbora Drahovská
Domáce musli tyčinky
Natália Spišiaková
Domáce musli tyčinky
30
SEP
Vanilkové rožky
AkoSiUvaritZdravie
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 860
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.