15. SEP 2014

Chrumkavý domáci chlieb

Rada jem chlieb z múky, droždia, respektíve z kvásku, soli a chlebového korenia. Lenže taký bežne nekúpim. Sú ešte malé pekárne, kde pečú poctivý chlebík z múky a nie zo zmesí, ale treba dlho hľadať a jeho cena je primeraná jeho vysokej kvalite.

Odporúčame prečítať: Prečo vymeniť pšenicu za špaldu

Suroviny: 

  • 500 g celozrnnej špaldovej múky
  • 0,5-1 čajová lyžička soli (podľa chuti)
  • 450 ml vlažnej vody
  • balíček sušeného droždia
  • 2 ČL chlebového korenia
  • zrniečka (tekvicové, ľanové, sézamové, slnečnicové…)
  • oriešky, bylinky a pod. podľa chuti

Postup:

Všetky suroviny zmiešame a vlejeme do formy na chlieb. Ja používam srnčí chrbát vyložený papierom na pečenie. Vložíme do studenej rúry, ktorú sme nastavili na 200 stupňov Celzia a o hodinku je všetko hotové.

Odporúčame prečítať: Prečo zaradiť špaldu do jedálnička

 

Zdroj receptu: http://akosiuvaritzdravie.sk/?p=270
Ilustračné foto: www.freedigitalphotos.net (SOMMAI)

Autor článku

Ako

Ako Si Uvarit Zdravie.sk

Ako Si Uvariť Zdravie - blog, ktorý vám pomôže cítiť sa lepšie, vyzerať lepšie, mať sa lepšie. Nájdete tu množstvo zaujímavých tém o výžive, pohybe, relaxe a spánku, recepty a informácie o doplnkoch. Tipy pre vaše zdravie a vitalitu.

http://akosiuvaritzdravie.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Chrumkavý domáci chlieb

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 852
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.