1. APR 2014

Chrumkavé krokety z červenej šošovice s bylinkovo-syrovou polentou

Šošovica patrí medzi zdraviu prospešné strukoviny. Pripravte si z nej naozaj chutné a nápadité jedlo. Neoľutujete!

Na prípravu cca 12 kusov potrebujeme:

1 hrnček červenej šošovice, 1/2 balenia bieleho tofu natural, 2PL petržlenovej vňate, 2PL rybacej omáčky na osolenie, 1 vajce, 2PL ovsenných vločiek, 2 PL celozrnnej múky (ja som použila pšeničnú), 1 hrnček baby karotky mrazenej, korenie, 1 hrnček kukuričnej polenty, 1 hrnček nastrúhaného syru gouda, 1PL zmes byliniek podľa chuti, soľ, 5PL rastlinného oleja na opekanie, 1PL kvalitnejšieho rastlinného oleja - aký máte radi (ja sezamový), kukuričná strúhanka

Postup prípravy:

Uvaríme krátko červenú šošovicu - asi 10 minút - v osolenej vode. Scedíme a vysypeme do misky, kde budeme ponorným mixérom mixovať. Ďalej si uvaríme karotku, ktorú po uvarení pridáme k šošovici. Do misky ďalej pridáme nakrájané tofu, vňať, rybaciu omáčku, ovsenné vločky, celozrnnú múku, 1/2 hrnčeka syru gouda a vajíčko. Rozmixujeme to - ale pozor, nie na jemnú kašu. Len do tej miery, aby sa suroviny trošku spojili. Bude fajn, ak nám ostanú kúsky. Do zmesi pridáme trošku rastlinného oleja - ja som dala sezamový. Do taniera si nasypeme kukuričnú strúhanku a mokrými, alebo olejovými rukami tvarujeme väčšie krokety, ktoré v strúhanke obaľujeme a opekáme na rozpálenej panvici s olejom. Necháme odstáť na papierovom obrúsku. Polentu si uvaríme vo vode so soľou. Po zhustnutí pridáme bylinky podľa chuti a syr gouda, zamiešame, kým nám nevznikne hladká kaša. Podávame s kroketami, šalátom a červenou paprikou.


Autor článku

zdravienatanieri

Natália Spišiaková

Milujem jedlo! Jedlo je moja závislosť a preto si musím vyberať. Až vekom som došla k uvedomeniu, že telo nie je „kuka nádoba“, ale dar, o ktorý sa treba starať, rozmaznávať ho a lahodiť mu. Všetka starostlivosť sa nám v dobrom vráti. Keďže mám hlavu plnú super zdravých receptov, cítila som potrebu podeliť sa s ostatnými.

http://www.zdravienatanieri.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Chrumkavé krokety z červenej šošovice s bylinkovo-syrovou polentou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.