29. JUN 2015

Chrumkavá raňajková granola

Skvelé je, že granolu si môžeš pripraviť presne podľa svojej chuti. 

Suroviny:

  • 2 šálky vločiek 
  • 1 šálka strúhaného kokosu
  • 2 hrste semienok 
  • 1 hrsť orieškov 
  • 1 väčší banán
  • 2 lyžičky arašidového masla alebo 2 lyžice kokosového oleja, alebo poctivého masla
  • 3 lyžičky javorového sirupu alebo kvalitného medu
  • 1 lyžička škorice
  • sušené ovocie podľa chuti 
  • niekoľko kúskov horkej čokolády 

Postup: 

Roztlačíme si banán, pridáme k nemu med alebo javorový sirup a arašidové maslo. Dobre premiešame, aby sa nám všetky chute pekne spojili. Do tejto hmoty pridáme všetky sypké ingrediencie: vločky, kokos, semienka a oriešky. Dochutíme škoricou. Ochutnáme a poprípade doplníme, čo nám chýba. Nachystáme si plech vystlaný papierom na pečenie. Granolu naň vysypeme. Jemne ju navrstvíme po celej ploche plechu. Pečieme pri teplote 150 stupňov asi 30 minút. Každých cca 5-7 minút ju premiešavame, aby bola chrumkavá. Po upečení prisypeme sušené ovocie a prípadne aj kúsky čokoládky. Necháme vychladnúť. Vychladnutú granolu premiestnime do vzduchotesnej nádoby. Vydrží nám asi mesiac. 

Zdroj receptu: fitshaker.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Domáca raňajková granolaDomáca raňajková granola

 

 

 

Domáce musli tyčinkyDomáce müsli tyčinky

 

 

Domáci cereálny müsli koláčDomáci cereálny müsli koláč

 


Autor článku

Fitshaker

Fitshaker .sk

Fitshaker je virtuálne fitko pre ženy, kde si môžu zacvičiť svoje obľúbená cvičenia v pohodlí svojho domova prostredníctvom videí. Ideálne pre všetky zaneprázdnené ženy, mamičky, či tehuľky, ktorým záleží na svojej postave.

http://www.fitshaker.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Chrumkavá raňajková granola

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.