11. MÁJ 2015

Chlieb z makovej múky

Na rozdiel od mletého maku sa dá maková múka bezpečne použiť ako náhrada pšeničnej múky.

Na prípravu potrebujeme: 

  • 1 šálku makovej múky 
  • 1 šálku mandlí (zomletých na múku)
  • 1/2 šálky slnečnicových semiačok (zomletých na múku)
  • 2 lyžice slnečnicových semiačok
  • 2 lyžice konopných semiačok (alebo sezamových)
  • 2 lyžice tekvicových semiačok
  • 4 vajíčka
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • korenie podľa chuti (soľ, sušený cesnak, mletá rasca)

Postup: 

Rúru si predhrejeme na 170 stupňov Celzia. Zmiešame dokopy suché ingrediencie a pridáme vajíčka. Zamiešame, vylejeme do formy na chlebík, ktorá je vystlaná papierom na pečenie. Pečieme 70 minút.

Odporúčame prečítať: Celozrnný mandľový chlieb

Zdroj receptu: http://fitshaker.sk/ako-nahradit-bezne-pecivo-chlebikom-z-makovej-muky/


Autor článku

Fitshaker

Fitshaker .sk

Fitshaker je virtuálne fitko pre ženy, kde si môžu zacvičiť svoje obľúbená cvičenia v pohodlí svojho domova prostredníctvom videí. Ideálne pre všetky zaneprázdnené ženy, mamičky, či tehuľky, ktorým záleží na svojej postave.

http://www.fitshaker.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Chlieb z makovej múky

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.