25. MAR 2015

Cheesecake s cviklou a mangom

Koláč som pripravovala na kurz varenia pre ľudí s histamínovou intoleranciou, preto suroviny neobsahujú histamín a nie sú liberátormi (uvoľňovačmi) histamínu.

Potrebujeme:

Korpus:

  • 120 g farmárskeho masla zmäknutého
  • 100 g pohánkovej hladkej múky
  • 140 g pšenovej múky (alebo kurakkanovej)
  • 1 vajíčko (nemusí byť, ale s použitím vajíčka bude korpus kompaktnejší)
  • 70 g kokosového cukru

Plnka:

  • 180 g červenej cvikle (uvarenej)
  • 180 g mäkkej dužiny manga
  • 500 g ricotty
  • 6 lyžíc javorového sirupu
  • 70 g trstinového (alebo kokosového cukru)
  • 30 g  kukuričného škrobu alebo zemiakového škrobu
  • 10 g kuzu škrobu (makrobiotický liečivý škrob na tráviaci trakt)

Postup:

Z múk,  masla a cukru vypracujeme rukou krehké cesto. Necháme 30 minút odpočívať v chladničke. Korpus vyvaľkáme na papieri na pečenie  do okrúhleho tvaru a preklopíme do patentnej tortovej formy (priemer 24 cm). Vyformujeme 4 cm vysoké okraje.

Uvarenú cviklu mixujeme spolu s ricottou, mangovou dužinou, cukrom, škrobom a javorovým sirupom dohladka. Plnku nalejeme na korpus a zarovnáme. Dáme piecť do teplovzdušnej rúry na 170 stupňov Celzia a pečieme  50 minút. Po vychladnutí nakrájame.

Odporúčame prečítať: Božské muffiny bez múky

Zdroj receptu: http://horecka.sk/2015/03/02/cheesecake-cviklou-mangom-celiakia-histaminova-intolerancia/


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Cheesecake s cviklou a mangom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.