28. AUG 2013

Celozrnný mandľový chlebík z domácej pekárne

Ste aj vy takí chleboví? Zvlášť krvná skupina (A) si na chlieb a pečivo vyslovene potrpí. Bez celozrnného krajca natretého maslom, s plátkom syra a papriky si už ani ja svoje raňajky neviem predstaviť. Ale kde ten celozrnný zohnať?? V obchode si ho nekúpite. Investujte do domácej pekárničky a začnite piecť sami, je to jednoduché!
 

SUROVINY 

(1000 gramový chlieb)

- pohár s objemom 300 ml

- 3 PL olivového alebo tekvicového oleja

- 1 PL cukru

- 1 zarovnaná PL soli

- 4 a pol pohára celozrnnej špaldovej múky

- 400 – 450 ml vlažnej vody

- 2 KL sušeného droždia

- ľubovoľné semená a oriešky

Ja pridávam celý pohárik J Omega 3 sú predsa najdôležitejšie. A nenechajte sa zmiasť, že keď dáte veľa orechov, chlieb bude príliš kalorický – práve naopak, oriešky obsahujú tie „dobré“ tuky, ktoré potrebujú naše nervy a mozog a ktoré sa neukladajú do tukových zásob.

POSTUP

Všetky ingrediencie nasypeme/nalejeme v tom poradí, ako sú napísané do domácej pekárničky, zapneme na program „celozrnný chlieb“ a pečieme podľa návodu. Využívam aj skrátený program – 2:30 h. A voňavá chrumkavá zdravá dobrota je na svete!

domáci chlieb


Autor článku

bencova

Zuzana Benčová

Aktívne sa venujem zdravému životnému štýlu, najmä zdravému vareniu. Som zakladateľkou stránky www.fitrecepty.com, kde zverejňujem svoje bezmäsité recepty spolu s FOTO postupom, a tiež všetko dôležité o zdraví a výžive. A sem tam aj pár príbehov naviac, aby sme pri snahe zdravo variť nezabudli žiť, radovať sa a milovať :)

http://www.fitrecepty.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Celozrnný mandľový chlebík z domácej pekárne

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.