7. JUN 2014

Celozrnné orieškové rezy

Toto je typický koláč. Len ma vždy odrádzalo to množstvo práškového cukru, čo tam išlo. Ale ak niektoré suroviny nahradíte a prepočítate množstvá a pomery, upečiete si výbornú dobrotu, ktorá nie je až taká kalorická a nezdravá ako pôvodný recept.

Ingrediencie:

  • 6 žĺtok
  • 6 bielkov
  • 200 g pomletých orechov
  • 100 g celozrnnej hladkej múky
  • 150 g zmäknutého (poloroztopeného) masla
  • 5 PL olivového oleja
  • 100 g + 50 g hnedého cukru

 
Postup:

Bielky vymiešame so 100 g hnedého cukru na hustú penu. V druhej väčšej miske si vymiešame maslo a olej na jemnú kašu a postupne striedavo primiešavame orechy, sneh z bielkov a múku. Cesto opatrne premiešavame vareškou, aby nám sneh nepadol.
Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme asi 20 - 25 minút na 170 stupňov Celzia. Kým sa koláč pečie, vymiešame mixérom žĺtka s cukrom na hustú penu - trvá to dlho. 
Keď je koláč upečený a hlavne ešte horúci, vylejeme a roztrieme naň žĺtkovú penu a vložíme naspäť do teplej rúry (už môže byť aj vypnutá, ale vyhriatá), aby nám pena stuhla a stvrdla.

 



 


Autor článku

bencova

Zuzana Benčová

Aktívne sa venujem zdravému životnému štýlu, najmä zdravému vareniu. Som zakladateľkou stránky www.fitrecepty.com, kde zverejňujem svoje bezmäsité recepty spolu s FOTO postupom, a tiež všetko dôležité o zdraví a výžive. A sem tam aj pár príbehov naviac, aby sme pri snahe zdravo variť nezabudli žiť, radovať sa a milovať :)

http://www.fitrecepty.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Celozrnné orieškové rezy

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.