10. OKT 2014

Bielková čoko-tortička s jahodami a mascarpone

Ak túto tortičku pripravíte návšteve, určite sa poteší.

Odporúčame prečítať: Proteínové rezy

Na prípravu 1 torticky v priemere cca 7 cm potrebujeme:

  • 5 bielok
  • 2 PL kokosového (alebo trstinového) cukru
  • 1 PL kakaa
  • štipka sódy bikarbóny
  • 3 PL mascarpone
  • 2 PL agáve
  • kôra z 1/2 citrónu
  • 1 veľká jahoda

Postup prípravy:

Bielka vyšľaháme do peny. Pridáme cukor, kakao, sódu bikarbónu a jemne vyšľaháme. Pečieme asi 15 minút na 160 stupňov Celzia.Po upečení necháme korpus vychladnúť. Vykrajujeme z neho kolieska. Mascarpone ochutíme agáve a citrónovou kôrou. 1 veľkú jahodu rozrežeme na 3 plátky a kladieme postupne čokoládové koliesko, mascarpone a jahodu. Navrch dáme vždy jahodu. 

Odporúčame prečítať: Proteínový chia puding

Zdroj: http://www.zdravienatanieri.sk/vydatne-ranajky/ranne-kolaciky/?utm_source=copy&utm_medium=paste&utm_campaign=copypaste&utm_content=http%3A%2F%2Fwww.zdravienatanieri.sk%2Fvydatne-ranajky%2Franne-kolaciky%2F

Autor článku

zdravienatanieri

Natália Spišiaková

Milujem jedlo! Jedlo je moja závislosť a preto si musím vyberať. Až vekom som došla k uvedomeniu, že telo nie je „kuka nádoba“, ale dar, o ktorý sa treba starať, rozmaznávať ho a lahodiť mu. Všetka starostlivosť sa nám v dobrom vráti. Keďže mám hlavu plnú super zdravých receptov, cítila som potrebu podeliť sa s ostatnými.

http://www.zdravienatanieri.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Bielková čoko-tortička s jahodami a mascarpone

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.