17. JUL 2014

Bez zrnka múky. Alebo pizza trochu inak

Počuli ste už niekedy o karfiolovom ceste? Nám o ňom nedávno rozprával jeden kamarát a veľmi si ho pochvaľoval, tak sme sa tento týždeň pustili do príprav.

Doba prípravy: 1 hod.
Doba pečenia: 30 min.

Na jednu pizzu potrebujeme:

  • 1/2 väčšieho karfiolu
  • dve vajíčka
  • 100 g strúhaného syra
  • oregáno
  • soľ, korenie

Na oblohu všetko, čo vám chutí, napríklad:

  • rajčinový základ (použili sme kúpený)
  • mozarellu
  • šampióny
  • olivy
  • cherry rajčiny
  • rukolu

Postup:

Kým začnete, predhrejte si rúru na 210 stupňov Celzia. Príprava karfiólového cesta je pomerne jednoduchá, stačí vám jeden ostrý nožík a ponorný mixér, alebo kuchynský stroj. My sme postupovali takto: karfiol sme rozdelili na malé “stromčeky”, potom ich nakrájali nadrobno a dali do misky. Pridali sme 2 vajíčka, 100 g strúhaného syra, soľ, korenie a 1,5 malej lyžičky oregána. Celé sme to premiešali a potom ešte trošku zmixovali ponorným mixérom, kým vznikla viacmenej homogénna masa.

Následne sme túto masu dali na plech a vyformovali kruh. Cesto odporúčame spraviť tenšie, také 3-4 mm. Keď je hrubšie, ostane trošku vodnaté. Cesto, zatiaľ bez oblohy, dáme piecť na 15-20 minút, kým chytí hnedastý nádych. Keď je cesto upečené, vytiahneme ho z rúry a pridáme prísady. Pizzu následne umiestnime do vrchnej časti rúry a dáme zapiecť na ďalších cca 10 minút.

Zdroj: http://www.biteme.sk/pizza-z-karfioloveho-cesta/

Autor článku

biteme

Barbora Drahovská

Bite me je vegetariánsky blog nielen pre vegetariánov, ktorý založili v roku 2012 dve kamarátky Barbora a Mimi.

http://www.biteme.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Bez zrnka múky. Alebo pizza trochu inak

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.